реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Свого злочинця Німеччина захистила, а українця визнала злочинцем

У Німеччині помер на 91-му році життя Клаас Карел Фабер, засуджений в Голландії за військові злочини під час Другої світової війни, повідомляє агенство Франс Прес.
Центр Симона Візенталя відвів К.Фаберу друге місце в списку найбільш розшукуваних нацистів.

К.Фабер народився в Голландії в 1922 р. Після окупації країни нацистами він вступив добровольцем до лав СС. За версією центру Візенталя, К.Фабер брав участь у каральних операціях проти учасників руху Опору і приховувачів євреїв. Деякий час він служив у транзитному концтаборі Вестерборк.

У 1947 р. голландський суд засудив К.Фабера до смерті, визнавши його винним у вбивстві щонайменше 11 осіб. Пізніше вирок був замінений на довічне ув'язнення. У 1952 р. К.Фабер втік з в'язниці разом з шістьма іншими колишніми есесівцями. Він перебрався до Німеччини і отримав німецьке громадянство.

Німецький суд, розглянувши справу К.Фабера в 1957 р., визнав його провину недоведеною. Голландія багато років домагалася екстрадиції передбачуваного злочинця. У 2010 р. Амстердам видав загальноєвропейський ордер на арешт К.Фабера, але Німеччина відмовилася екстрадувати свого громадянина.

Після втечі з голландської в'язниці К.Фабер влаштувався на завод Audi в баварському місті Інгольштадт, де і прожив усе життя.

Від редакції "Сіверщини".

Нещодавно помер українець Іван Дем'янюк, якого німецький суд визнав винним за участь в охороні нацистських таборів. Навіть суд в Ізраїлі не зміг довести його вини, а німці, щоб відвести вину від своїх злочинців,списали на українця... Ізраїль щось не чути було, щоб вимагав судити цього німця, що спокійно дожив до своїх літ. Подвійна політика Німеччини та Іраїлю очевидна. Не випадково Ізраїль, що так голосно говорить по всьому світу про Голокост, не визнає український Голодомор -- моральному осудові треба піддавати комуністів- чекістів, що його організували та здійснили.



Теги:Німеччина, Ізраїль, Іван ДЕМ'ЯНЮК, подвійна політика, нацистські злочинці


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
На жаль - це звичайна політика подвійних стандартів. Останнім часом німці стали приймати рішення вигідні їх побратиму і у 1939-му, і зараз - Кремлю. Тільки з сильними цього світу церемоняться і поважають.
avatar