реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Свого коня бережи сам - так вважає міліція

Прогрес приніс «друге дихання» такому виду крадіжок, як викрадення скутерів. Ще у 80-ті роки минулого століття в міліцейських зведеннях з'являлися повідомлення про викрадення мопедів. Правда, таких крадіжок було не так вже й багато, бо небагато було і самих мопедів. Саме слово «скутер» в нашій мові з'явилося не так давно, однак щасливий власник новітнього транспортного засобу одразу ж став потенційною жертвою злочинців. Якщо знати елементарні ази злодійської справи, заволодіти скутером не так вже і важко.
Наприклад, власники скутерів і зараз часто залишають їх без нагляду біля будинків чи магазинів. А скутер така чудова річ, що тягти його не треба - просто їдь собі та не привертай зайвої уваги. Скутер - річ цінна, якщо навіть продати його задешево, все одно буде сума немала. В іншому випадку його просто можна відвести до рідного села і там кататися скільки завгодно років. Знайти такого викрадача важко.

Судячи з проведеного правоохоронцями аналізу, час викрадення автомобілів і двоколісних "коней" також різний. Якщо автівки викрадають здебільшого під прикриттям ночі, то скутери й велосипеди, залишені хоча б на нетривалий час на самоті, можуть зникати цілодобово: вранці, вдень чи увечері.

Тому в міліцію продовжують надходити повідомлення про крадіжки скутерів. І чим теплішою стає погода, тим більше власників позбуваються своїх двоколісних залізних коней. Не з власної волі, ясна річ.

Так нещодавно в чергову частину звернувся житель Остра, який повідомив, що за місцем проживання прямо з двору був викрадений його скутер. Сталося це між 7:30 та 8 годинами ранку. Здавалося б, як можна таке вчинити? А дуже просто - господар спровокував злодіїв залишеним у гнізді запалення ключем. От лиходії і не змогли відмовити собі в задоволенні покататися на чужому скутері. Хлопчина спочатку не став звертатися до міліції (чим практично унеможливив шанси знайти транспортний засіб по гарячих слідах), а шукав його сам. Коли переконався, що крадії напевне вже ду-у-уже далеко поїхали на краденому скутері, звернувся в міліцію.

Натомість в Талалаївці жіночка припаркувала о другій годині ночі свій скутер біля будинку, забігла на хвильку, а коли повернулася, то скутера і слід прохолов. Тут, як кажуть, коментарі зайві. Хто ж залишає такі речі без нагляду глупої ночі?

А в Чернігові власник скутера став пішоходом тому, що приблизно опівночі з неохоронюваної стоянки невідомі зловмисники скутер просто вкрали. Ясна річ, власнику скутера хотілося заощадити на стоянці (охоронювана вона набагато дорожча), а тепер виходить, що скупий платить двічі...

Борис Коновченко




Теги:техніка, залізний, Кримінал, Авто, кінь, крадіжка, Транспорт, Машина, заволодіння


Читайте також



Коментарі (0)
avatar