реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Свободівець" у суді переміг голову районної ради

У місті Городня, що на Чернігівщині, очільник місцевої «Свободи» Андрій Жадченко в судовому порядку добився визнання незаконними дій голови Городнянської райради Григорія Примака, який самовільно вніс зміни до угоди оренди нерухомого майна спільної власности територіяльних громад Городні та сіл Городнянського району.

Так, керівник Городнянської райради, підписавши додаткову угоду до договору оренди, змінив десять важливих пунктів. Унаслідок шахрайських дій пана Примака новий документ не відповідає типовому договору оренди нерухомого майна спільної власности територіяльних громад Городні та сіл Городнянського району, затвердженого рішенням районної ради від 21 червня 2011 року. Водночас він суперечить п.9 ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування». До прикладу, нова редакція договору дає змогу не контролювати кошти, надані на ремонт приміщень.

Враховуючи всі порушення, виконувач обов’язків голови Городнянської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Жадченко подав позов до суду на міського голову.

Городнянський районний суд Чернігівської области, розглянувши на відкритому засіданні адміністративну справу за позовом свободівця до голови Городнянської районної ради Примака Григорія Григоровича (третя особа – Городнянська райдержадміністрація) про визнання дій голови Городнянської районної ради незаконними та скасування додаткової угоди до договору оренди приміщення постановив визнати дії Примака Г.Г. щодо підписання 30 квітня 2013 року додаткової угоди до договору оренди приміщення від 01.01.2012 незаконними.

«Ми ледь не щодня бачимо порушення законности з боку місцевих можновладців. Нехтуючи правами громади, чиновники роблять, що заманеться. Однак, якщо не боятися вести боротьбу з представниками, можна перемагати та ставити їх на місце. Мої дії є прикладом того, що за правду варто боротися», – зазначив Андрій Жадченко.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:оренда землі, городня, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar