реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Свободівці" говорять про непрофесійність чернігівської міліції

3 травня міліціянти навідались до виконувача обов’язків голови Чернігівської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Євгена Васильченка. Мета візиту «правоохоронців» – з’ясувати, чи причетні місцеві свободівці до закладання термоса, схожого на вибуховий пристрій, який, як відомо, було знешкоджено в Чернігові 30 квітня (http://siver.com.ua/news/v_centri_chernigova_shukali_bombu/2012-05-01-9953).

2 травня із цього ж приводу міліціянти намагались поспілкуватись із заступника голови Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» з питань молодіжної політики Андрієм Кужелем та активісткою міського осередку об’єднання Ольгою Миненок-Ковтун.

Свободівці зазначають, що їх запитували, де вони перебували у ніч з 29 на 30 квітня. Також мілціянти цікавились, чи не причетні націоналісти до закладення підривного термоса і що вони думають із цього приводу. Про сміховинність ситуації зазначають і самі візитери. Виходить, що вони самі злякалися термоса, а тепер хочуть звинуватити в цьому когось із націоналістів чи просто представників опозиційних партій. Адже, як зізнаються самі міліціянти, приходили вони не лише до свободівців. Проте серед тих, кому вони наносили візити ніяким чином не зазначають ані комуністів, ані представників Партії регіонів.

«Правоохоронці» затято рекомендували свободівцям нічого не приховувати, адже за їхніми словами, вони все знають про діяльність націоналістів. А що й не знають, запевняють мілціянти, дізнатися їм те складності не становить.

Крім того міліціянти залишили Євгенові Васильченку лист від заступника начальника СУ УМВС України в Чернігівській області В.В.Назаренка, на який наполегливо попросили надати термінову відповідь у зв’язку з великим суспільним резонансом «розслідуємої справи».

Подаємо текст листа від «правоохоронців» повністю і дослівно: «В зв’язку з розслідуванням кримінальної справи №25/43699, порушеної за фактом хуліганства, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України. На підставі ст.66 КПК України прошу Вас надати відомості щодо членів Чернігівської обласної організації ВО «Свобода». У відповіді прошу зазначити прізвище, ім’я та по-батькові особи.

Зважаючи на великий суспільний резонанс розслідуємої кримінальної справи відповідь прошу надати у найкоротший термін».

Чернігівська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вбачає в ситуації, що склалася, абсурд і непрофесійність української міліції. «Стражі «порядку» граються чи то в дитячі забавки, чи просто намагаються хоч трішечки догодити владі підробивши схожість ситуації з термосом в Чернігові на теракти в Дніпропетровську. В будь-якому разі міліціянти повинні займатися реальними справами, а не переслідувати націоналістів та патріотів. Ловити потрібно бандитів, а не тих, хто відстоює права й інтереси українців. На жаль, як показує гіркий досвід, міліція останніми роками працює лише на догоду злочинно-олігархічній владі і жодним чином не стає на бік українського народу», – підкреслив керівник виборчого штабу ВО «Свобода» в Чернігівській області Костянтин Лубенцов.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:вибухи, УМВС в Чернігівській області, свобода, чернігівська бомба


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Хіба тільки "Свободівці" говорять про не професіоналізм "правоохоронних" органів.
avatar
2
Чимось же свободівці привернули до себе увагу правоохоронців? Чи й іншими опозиціонерами міліція теж цікавиться?
avatar