реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Свобода" за збереження Преображенської церкви в Ніжині

Руслан Марцінків у своєму депутатському запиті вимагає від Прем'єр-міністра України зберегти Спасо-Преображенський храм у місті Ніжин Чернігівської области.

Спасо-Преображенська церква – одна з дорогоцінних пам'яток церковної архітектури доби козацького бароко (ХVІІ–ХVІІІ ст.). Цей храм ще відомий тим, що в ньому 17 травня 1861 року відбулася панахида під час перевезення тіла Тараса Шевченка до України. Після цього Спасо-Преображенський храм у народі стали називати Тарасовим.

"Цю духовну перлину – безжально знищено за роки комуністично-атеїстичного режиму. Невдячні нащадки перетворили церкву на жалюгідну руїну. Релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріярхату та громадськість міста Ніжин Чернігівської области просить мене взяти під особистий контроль відбудову храму. Тому я скерував запит в якому прошу включити Спасо-Преображенську церкву до плану державного замовлення з реставрації пам'яток архітектури на 2014 рік та взяти під особистий контроль відбудову Преображенського храму в місті Ніжин", – зазначив свободівець Руслан Марцінків.

Нині розроблено проєкт відтворення первісного вигляду Спасо-Преображенської церкви та виконано першочергові роботи з відбудови куполів та консервації пам'ятки. Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/zvernennya/042012/

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Руслан Марцінків, Ніжин, Чернігівська єпархія, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar