реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Свобода утверджує духовність на Чернігівщині

26 жовтня у місті Прилуки відбулося освячення престолу собору Різдва Пресвятої Богородиці в честь святої великомучениці Варвари. Престол був виготовлений за благочинного сприяння представників Всеукраїнського об’єднання «Свобода».
Чин освячення звершив єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон, у співслужінні настоятеля собору протоієрея Віталія Юрочко, і Благочинного м.Ніжина і району о.Сергія Чечена-першого благочинного Прилуччини.
Єпископ звернувся до прихожан зі словами: «Церква Божа вдячна Всеукраїнському об’єднанню «Свобода», члени якого постійно справами, а не балачками, допомагають у відбудові храму. І ось зараз допомогли фінансово у виготовленні та встановленні престолу, який ми сьогодні освятили. Це непересічна подія в житті Церкви – освячення престолу. Кожного разу коли буде звершуватись молитва в храмі, їх як будівничих будуть не тільки пам’ятати, за них буде завше лунати молитва до Господа.»
Єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон нагородив Благословенними грамотами на знак господнього Благословення за щиру працю на Славу Божу та за утвердження духовності в Чернігівській єпархії УПЦ КП людей, які допомагали храмові у справі Божій. Грамотою були нагороджені:
Олексій Кайда – голова Тернопільської обласної ради, голова секретаріату ВО «Свобода»
Андрій Міщенко – голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»
Лубенцов Костянтин - голова Прилуцької міської організації ВО «Свобода»
Іван Тютюнник - голова Прилуцької районної організації ВО «Свобода»
А також Дмитро Барнаш, Чернов Валерій, Салогуб Віталій, Лучка Андрій
24 жовтня 2010 року в місті Носівці Чернігівської області Українська православна церква Київського патріархату за підтримки свободівців встановила і освятила хрест та заклала камінь на місці майбутньої забудови церкви Різдва Богородиці.
Усе це відбулося незважаючи на активний супротив місцевої влади і московського патріархату, які не давали дозвіл та всіляко перешкоджали закладенню майбутнього храму.



Теги:Прилуки, Собор Різдва, свобода, А. Міщенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar