реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Святий Меркурій повернувся на свою парафію

Урочисте богослужіння у маленькому селі Бригинці зібрало жителів не тільки цього села, але й навколишніх -- Нової Басані, Щаснівки та інших Бобровицького району. Свято проходило з нагоди привезення великої ікони та частки мощей новопрославленого святого -- Меркурія Бригинського. Самі мощі зберігаються у Катерининському храмі Чернігова.
Богослужіння очолив єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон і проходило воно в маленькому храмі на цвинтарі, де й був похований святий Меркурій до його недавнього прославлення у лику святих. Церкву збудував сам ігумен Меркурій у 1946 році -- війна та комуністи на завадили святому.

Детальніше про цю подію читайте в наступному номері газети "Сіверщина".

А на Волині, в Локачах, мешкає правнучка рідного брата нещодавно канонізованого преподобного Меркурія Бригинського. Як повідомив декан протоієрей Ігор Дружинець, з її ініціативи локачинська парафія Преображення Господнього одержала ікону святого з частинкою його мощей. Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ Київського патріархату.

20 грудня отець Ігор та інші священнослужителі Локачинського деканату побували в Чернігові й відправили молебень і акафіст перед мощами святого Меркурія в Катерининському храмі. Владика Іларіон, зваживши на прохання Ольги Киричук – правнучки Єфрема, рідного брата преподобного Меркурія – подарував парафії в Локачах ікону святого для молитовного шанування і родичами, і всіма іншими вірянами селища.



Теги:Чернігівська єпархія, Меркурій Бригинський, єпископ Іларіон, Бригинці, нові святі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar