реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Мощі чернігівського святого прибули до Тернополя

З благословення Патріарха Київського і всієї Руси- України Філарета у Рівному перебували мощі новопрославленого святого, ігумена Меркурія Бригинського, уродженця Чернігівщини.

"Незважаючи на те, що ця святиня перебувала в храмі лише два тижні, було зафіксовано багато зцілень від різних хвороб", - зауважує клірик Свято-Покровського кафедрального собору м.Рівне протоієрей Миколай Капітула.

13 липня, коли Церква вшановує пам’ять дванадцяти апостолів, у Свято-Покровському кафедральному соборі була звершена святкова Божественна літургія, яку очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон у співслужінні архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора та духовенства Рівненської, Чернігівської та Тернопільської єпархій.

Владика Євстратій у своїй проповіді, яку виголосив по закінченні богослужіння, зазначив, що преподобний Меркурій Бригинський хоча жив зовсім нещодавно, та своїм життям уподібнився древнім подвижникам. Його пастирське служіння припало на тяжкі для церкви часи, він зазнавав гонінь, проте мужньо витримав усі непрості випробування. Праведне життя новопредставленого святого слугує прикладом того, як слідувати за Христом у житті.

Після Подячного молебня мощі преподобного Меркурія відбули до Тернополя, де вони перебуватимуть до 21 липня. Після цього повернуться на постійне місце -- у Катерининську церкву Чернігова.



Теги:Тернопіль, Чернігівська єпархія, Меркурій Бригинський, Рівне, нові святі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar