реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Світ у точці біфуркації

Сканадал у Великобританії з отруєнням російського перебіжчика Скрипаля та сьогоднішня заміна Держсекретаря Сполучених Штатів знову внесли зміни у світовий порядок. Дві найпотужніші країни західного блоку відкрито звинуватили Росію у втручання у їхні внутрішні справи. Що очікує нас найближчими днями – “Українському інтересу” розповів політичний аналітик Інституту Євроатлантичного Співробітництва Володимир Горбач.

Схоже, що завтра світ (міжнародна політика) перебуватиме у точці біфуркації: – або відбудеться остаточна зміна парадигми у сприйнятті Росії, природи її влади й причин агресії. Тоді навіть Трамп захоче очолити цей процес і одночасно з британцями перейде від слів до діла, можливо, навіть запровадить відкладені в лютому персональні санкції щодо всієї російської верхівки…

І тоді назад уже дороги не буде – або перелякана Західна Європа полегшено зітхне, мовляв, навіть Трампові забракло доказів, отже, потрібно з Путіним підтримувати постійний діалог навіть якщо він буде вбивати вас вдома хімічною зброєю. “Лішь би нє било войньі”. Ядерної…

Сьогоднішня зміна держсекретаря, безумовно зміцнює тил президента США, бо Майк Помпео, напевно, найлояльніша особисто до нього людина у середовищі американських спецслужб. Але ця кадрова зміна залишає можливими обидві опції для Трампа – як атаку на росіян, так і захист від нападок за пасивну реакцію.

Сподіваюся, що відповідь на це питання ми отримаємо вже завтра. І проявиться вона через так звані особливі відносини між США та Великобританією. Тереза Мей не робитиме того, чого не підтримає Дональд Трамп.

Володимир ГОРБАЧ
"Український інтерес"



Теги:отруєння, відставка Тіллерсона, Володимир Горбач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar