реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Сумська міськрада проти капітуляції

4 жовтня на позачерговій сесії Сумської міської ради депутати підтримали звернення до Верховної Ради та президента України щодо «недопущення капітуляції, небезпеку якої депутати вбачають в імплементації так званої «формули Штайнмаєра».

Згідно з текстом звернень, що депутати Сумської міської ради «рішуче заперечують спроби розміняти перспективи української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії».

До президента депутатський корпус висуває низку вимог та пропонує «керівництву держави та провідним політичним силам організувати Національний круглий стіл для напрацювання спільної загальнодержавної стратегії на перемовинах щодо російської агресії на Сході України та долі тимчасово окупованих територій».

У зверненні до парламенту вони закликають «усі патріотичні сили, представлені у Верховній Раді України, заблокувати ухвалення нової редакції та не допустити продовження дії Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», відомий також як Закон про особливий статус Донбасу.

За це рішення проголосували 23 присутніх депутати із 43 загального складу. На засідання не з’явилися представники фракцій «Опозиційного блоку» та «Самопомочі».Радіо "Свобода"



Теги:гібридна війна, рух опору, перемога Зеленського, капітуляція на Донбасі, Суми


Читайте також



Коментарі (0)
avatar