реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Суду по церкві села Ковпити не буде

Підготовче засідання господарського суду Чернігівської області зібрало двох настоятелів та юристів - колишній настоятель церкви у селі Ковпита Чернігівського району о. Віктор Волін, що належить до російської Церкви в Україні, подав позов до Ковпитської сільської ради про незаконний, на його думку, перехід громади Покровської церкви до УПЦ (ПЦУ) та передачі приміщення храму.

Нагадаємо, що 26 січня збори громади Покровської церкви переважною більшістю голосів прийняли рішення про перехід з Московського патріархату до української церкви. Оскільки приміщення храму належить сільській громаді, а не парафії, депутати сільської ради 22 лютого переважною більшістю голосів (11 - за, 1 - утримався) ухвалили рішення про передачу культової споруди громаді української Церкви. Саме це й оскаржував священик російської церкви (УПЦ Московського патріархату).

На засіданні в господарчому суді ьув присутній і новий настоятель ковпитської церкви - ієромонах Іов (Шлопак).

Господарський суд пересвідчився, що позивач не надав необхідних для проведення судового процесу документів - зокрема, акту про передачу культової споруди у тимчасове користування релігійної громади УПЦ Московського патріархату. Відтак представники російської церкви вирішили забрати свій позов. Судового розгляду питання не буде.

Отак безславно закінчилося спровоковане служителми російської церкви протистояння у Ковпиті. Раніше, нагадаємо, Борзнянський районний суд також відмовив колегам о. Віктора Воліна щодо храму у селі Оленівка Борзнянського району. Він також залишився в українській Церкві.



Теги:Ковпита, Оленівка, перехід парафій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar