реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Судять вбивцю міліціонера, а народ за нього

9 грудня Броварський райсуд Київської області продовжив розгляд справи Віталія Запорожця.
Як відомо, 4 вересня він вбив участкового міліціонера села Семиполки Миколу Симоненка. Прокурор Людмила Таран вимагає від суду максимальну міру покарання - довічне ув'язнення. Проти цього виступають односельчани підсудного.

Разом із представниками Деснянського осередку Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та Комітетом визволення політв'язнів вони приїхали до Броварів, аби підтримати обвинувачуваного.

Слухання розпочали в 13:00. Віталій Запорожець відразу обурився на суддів.

"Тільки, що заходив лейтенант. Це він мене катував. Чому ви не розглядаєте мою заяву?", - запитав він.

"Про це ми поговоримо по ходу справи", - запевнили його судді.

Через 15 хвилин ознайомлення із присутніми, суд вирішив перенести слухання на 26 грудня через, те, що дружина Миколи Симоненка ще не написала цивільного позову на Запорожця.

"Це не нормально. Суд розглядає справу однобоко і намагається затягнути процес. Термін подачі позову давно завершився, але ніхто і слухати нас не хоче. Ми будемо добиватися, аби Віталію максимально пом'якшили вирок. Якщо вдасться довести, що він вбив міліціонера в стані ефекту, тоді його випустять на волю", - прокоментував ситуацію адвокат обвинувачуваного Сидір Кізін.

Тим часом під стінами суду прихильники Запорожця почали співати гімн України та вигукувати лозунги: "Стоп мєнтовський бєспредєл", "Свободу Віталію Запорожцю".

"Це не перший випадок знущання міліції над простим народом, але перший випадок, коли проста людина себе захистила. Запорожець - герой. Ми мусимо приходити сюди на всі слухання справи, інакше - його посадять", - виступив перед мітингувальниками та перехожими член Комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський.

Відголос



Теги:самосуд, міліція, самооборона


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
а як себе почуває ДІЛЬНИЧИЙ міліціонер з села Семиполки ?
avatar
2
Частіше їх треба...
avatar
3
А які зв"язки у односельчан підсудного чи у підсудного (чи він партійний чи громадський діяч)
із представниками Деснянського осередку Всеукраїнського об'єднання "Свобода"
та Комітетом визволення політв'язнів приїхали до Броварі?
avatar