реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Суд у Тель-Авіві підтримав позицію ПриватБанку

Ізраїльський суд виніс рішення на користь ПриватБанку — його позовні вимоги до Ізраїльського Банку Дисконт на $600 млн стануть предметом повноцінного розгляду, Привату відшкодують судові витрати.

18 грудня 2019 року ПриватБанк подав позов проти своїх колишніх власників та інших відповідачів до Окружного суду Тель-Авіва щодо схеми привласнення коштів у розмірі щонайменше $600 млн, що були виведені з ПриватБанку у 2007−2011 роках та розміщені на банківському рахунку одного з найбільших банків Ізраїлю — Ізраїльському Банку Дисконт. Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

«ПриватБанк звернувся до ІБД з позовом як до одного із співвідповідачів в Ізраїлі, у зв’язку зі сприянням ІБД незаконному привласненню грошових коштів ПриватБанку та порушення своїх обов’язків перед ПриватБанком, дозволивши здійснення очевидно шахрайських перерахувань коштів на банківський рахунок ІБД в Ізраїлі, та за невчинення жодних дій для відмови або блокуванні таких операцій, незважаючи на безліч очевидних критичних показників, які свідчили про шахрайські дії та відмивання коштів», — сказано у повідомленні.

У свою чергу ІБД звернувся до ізраїльського суду з клопотанням про відхилення позову або зупинення його розгляду до прийняття рішень у справах за позовами, поданими ПриватБанком в Англії та США. Ізраїльській суд заслухав обґрунтовані заперечення ПриватБанку проти зазначеного клопотання у липні 2020 року.

7 грудня 2020 року суддя Окружного суду Тель-Авіва виніс рішення, яким відмовив у задоволенні клопотання ІБД у повному обсязі та вирішив, що позовні вимоги до ІБД повинні стати предметом повноцінного судового розгляду, а також зобов’язав ІБД відшкодувати ПриватБанку судові витрати.

«ПриватБанк задоволений, що ізраїльський суд виніс рішення на його користь, відхиливши клопотання ІБД, та визнав важливість розгляду позову ПриватБанку без невиправданих зволікань та без прив’язки до проваджень в Англії та США, що стосуються інших збитків, понесених ПриватБанком через інші шахрайські схеми, аніж ті, щодо яких було подано позов в Ізраїлі», — прокоментували рішення суду у ПриватБанку.

Тепер ІБД зобов’язаний подати заперечення проти позову ПриватБанку, чого він досі намагався уникнути, та надати пояснення щодо подій та обставин, які призвели до виведення з ПриватБанку понад $600 млн шляхом їх перерахування на банківський рахунок, відкритий в ІБД.
НВ Бізнес



Теги:ПриватБанк, офшори, олігархат, Коломойський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar