реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Суд поступив прогнозовано: захистив не закон, а владу

Деснянський районний суд Чернігова відмовив у задоволенні позовних вимог у повному обсязі депутату Чернігівської районної ради Михайлу Артюху, який подав адміністративний позов про визнання рішення Чернігівської районної ради від 5 грудня 2012 року протиправним.

Нагадаємо, на XII сесії шостого скликання п'ятим питанням порядку денного розглядалось питання щодо обрання заступника голови Чернігівської районної ради.

Фракція Партії регіонів висунула на посаду заступника голови Чернігівської районної ради кандидатуру діючого на момент прийняття рішення голову Чернігівської райдержадміністрації Миколи Кудрика.

Основною претензією позивача було винесення головою ради на посаду заступника кандидата, який на той час перебував під присягою держслужбовця, а саме «в порушення Регламенту Чернігівської районної ради, статей 24, 55, 56 Закону України «Про місцеве самоврядування», статті 19 Конституції України». Друге порушення на думку позивача - необов'язковість пред'явлення під час реєстрації посвідчення депутата. Обидві речі на думку позивача - ознака системної неповаги до закону. Як стверджував позивач, пломбування скриньок відбувалося не у присутності всіх членів комісії.

Повний текст рішення Деснянського райсуду з цього питання буде оголошений у вівторок після 14-ї години.

Позивач Михайло Артюх буде подавати апеляцію до Апеляційного суду Чернігівської області.

Суд викликав свідків: голову лічильної комісії Михайла Бойкачова, Григорія Стеченка і Григорія Ткаченка.

- Вони підтвердили, що протокол писався у приймальні голови ради. Вони підтвердили, що підписало його лише двоє осіб. Але кому це все треба? – каже представник позивача Анатолій Шацький.

Високий Вал



Теги:Деснянський суд, Чернігівський район, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar