реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Створення зони безпеки: на Курщині будуть військові комендатури

Зона безпеки під контролем ЗСУ на російській території таки буде створена - це стає все очевиднішим не тільки через просування українських військових на Курщині, але й через заяву Президента України Зеленського про ймовірне створення військових комендатур на тимчасово окупованих російських територіях.

Україна розглядає можливість створення на контрольованих нею територіях Курської області РФ військових комендатур. Це серед іншого знадобиться для надання гуманітарної допомоги місцевим жителям.

Про це в ефірі телемарафону 14 серпня заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Також комендатури необхідні для координації серед українських військових частин.

"(Це обговорювали – Ред.) для того, щоб була координація серед військових частин, які там перебувають, в тому числі задля добровільної позиції ЗСУ у вигляді надання гуманітарної допомоги місцевому населенню, треба буде створити військові комендатури", – сказав чиновник.

Омбудсмен наголосив, що рішення щодо того, з’являться військові комендатури чи ні, буде ухвалювати військове командування України. Він додав, що це питання обговорюється виключно на підставі міжнародного права.

Тим часом ЗСУ зайшли у селище Внєзапне Курської області і загалом під контролем українців перебувають біля 70 сіл РФ. Там зняті російські прапори і встановлені українські. За офіційними (тобто применшеними мінімум втричі) даними російських властей евакуйовано 8 тисяч мешканців.

Нагадаю, що створення зони безпеки має бути у складі також Брянської, Воронезької, Білгородської, Ростовської областей та Кубані.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Курська область, ЗСУ, зона безпеки, російсько - українська війна


Читайте також






Коментарі (0)
avatar