реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Стережіться: за вашим гаманцем полюють шахраї

Все нове – це добре забуте старе це ж правило діє і для шахрайських «витівок». Минулого року подібний спосіб ошуканства вже був зафіксований в Чернігові, а ще років 5 тому обласним центром прокотилася ціла серія таких шахрайств. І от знову…

Героїня нашої публікації, хоча жіночка й не жадібна до чужого, але все ж таки потрапила на гачок до аферистів. А події розвивалися приблизно так:
В четвер, 28 вересня, близько 15-ї години жителька смт. Березне завершила своє «турне» по ринку «Нива», де робила покупки. Напередодні вона здала картоплю і, отримавши 12 тис.грн., вирушила до обласного центру з метою купити холодильник. Але, вочевидь, того дня вона не знайшла підходящої моделі, тому поверталася додому без покупки. Вийшовши з «Ниви», вона прийшла на зупинку громадського транспорту, що біля 27-го відділення зв’язку по вул. Рокосовського, де підійшла до палатки кондитерських виробів та купила печиво.

Здачу поклала в свій гаманець та збиралась відходити від палатки, як почула чоловічий голос, який сказав «Уберите ногу». Глянувши вниз, жінка побачила на землі прозорий поліетиленовий пакет, всередині якого виднівся згорток, перетягнутий резинкою, зверху якого була купюра номіналом в 100 грн. Жіночка, на щастя, ніяк не відреагувала на цей згорток та відійшла вбік.

Але аферист наздогнав її та запитав, чи не губила вона гроші, а отримавши негативну відповідь, поклав згорток в праву кишеню своєї куртки.
В цей же час до них підійшов інший чоловік та попросив повернути йому гроші. Спершу співбесідник нашої потерпілої заперечував, що гроші у нього, навіть запропонував перевірити вміст його барсетки, звичайно ж перевірили і вміст гаманця у нашої необачної жіночки. Після чого чоловік, що підняв згорток, таки видав його «потерпілому» і всі розійшлися кожен у своїх справах.

А коли близько 20-ї години жіночка повернулася додому та розкрила гаманець – то виявила, що там не вистачає 400 доларів США та 3400 грн. Очевидно, вправний аферист, перебираючи купюри в її гаманці в пошуках «своїх» грошей, непомітно висмикнув кілька банкнот.

Першою і головною помилкою потерпілої було те, що жінка, взявши з собою таку велику суму, поклала всі гроші в одне місце – гаманець, яким постійно користувалася роблячи покупки - «засвітила» гроші. Хотілося б щоб подібний випадок став уроком для інших, застереженням та попередженням від необережних вчинків.

В зв’язку з цим шахрайством, міліція Чернігова звертається до громадян та гостей міста з проханням надати допомогу в розшуку невідомого шахрая, який підозрюється в скоєнні злочину:

Слов’янської зовнішності, на вигляд - приблизно 35 років, зріст близько 190 см, худорлявої статури, обличчя худе витягнуте, очі чорні, шкіра обличчя смаглява, волосся чорне коротке маються лобні залисини.

Був одягнутий в брюки чорного кольору та чорну вітровку, В руках була барсетка чорного кольору.

Особливих прикмет потерпіла не запримітила.




Теги:міліція, шахрай, Гаманець, злочин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar