реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

США висловили огиду до режиму Януковича

"Сполучені Штати Америки висловлюють огиду до рішення української влади задавити мирний протест на київському Майдані спецслужбами, сльозогінним газом і кийками, а не повагою до демократичних прав та людської гідності. Така реакція неприйнятна і недостойна демократичної країни", - наголосив державний секретар США Керрі.

Як Віце-президент Байден дав зрозуміти Президенту Януковичу під час їхньої телефонної розмови всього два дні тому, повага до демократичних принципів, в тому числі до свободи зібрань, має визначальне значення для політики Сполучених Штатів Америки щодо України. Це універсальна цінність, а не лише американська цінність", - зазначив він.

"Протягом останніх декількох тижнів ми закликали Президента Януковича та його уряд прислухатися до голосів своїх людей, які хочуть миру, справедливості та європейського майбутнього. Замість цього виявляєтся, що керівництво України прийняло інакше рішення цього ранку", - зазначив Керрі.

Ми закликаємо усіх до максимальної стриманості. Життя людини повинно бути захищеним. Українська влада несе повну відповідальність за безпеку українського народу. Як церковні дзвони дзвонять сьогодні серед диму на вулицях Києва, Сполучені Штати Америки разом з українським народом. Він заслуговує кращого", - наголосив Керрі.



Теги:принципи демократії, Майдан, режим януковича, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar