реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Справжній джаз - у Чернігівському філармонійному центрі

Вечір камерного джазу з циклу «JAZZ КУЛІСА» відбувся 30 березня 2018 у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. «Все найцікавіше відбувається за кулісами...», - заінтригували публіку музиканти Джаз-Бенду "BissQuit". Постійні відвідувачі вже знають, що такі концерти справді проходять за кулісами, прямо на сцені, де облаштована глядацька зала. Артисти й глядачі перебувають зовсім поруч, на одному рівні, поєднані спільним захопленням – джазом.

Про особливості цього концерту розповів музикант і вокаліст колективу Володимир Балаба: «Ми обрали музику в стилі хард-боп. Свого часу це був новаторський джаз, який базується не лише на імпровізації, а й містить вагому частину композиції. Тому цей джаз доволі складний і грати таку музику – певний виклик для музикантів і випробування. І сьогодні у нас було і напруження, і хвилювання, і водночас надзвичайне задоволення!»

Величезне задоволення отримали і глядачі. Чарівна легкість, з якою творили музиканти чудову музику, насправді досягається великою працею й зусиллями, непомітними для глядачів. Враження від живої, заворожливої музики, під яку хотілося танцювати, у поєднанні з екранними зображеннями крапель дощу, морських глибин, вируючих мегаполісів підсилювалися таємничою атмосферою закулісся… А на вулиці цього дня знову йшов сніг, не зважаючи на те, що годинники тиждень тому переведено на літній час. І тим приємніше було провести вечір разом з віртуозами-музикантами у компанії знавців і поціновувачів музичного мистецтва.

Музику на сцені творили: Володимир Балаба – труба; Олег Богуш – рояль; Сергій Галамага – гітара; Нікіта Гірня – тенор-саксофон; Олексій Воробйов – альт-саксофон; Влад Коваленко – тромбон; Роман Крижановський – ударні; Максим Гапоненко – контрабас. Пролунали твори відомих творців джазу, таких як Хербі Хенкок (Herbie Hancock), Хорас Сільвер (Horace Silver), Вейн Шортер (Wayne Shorter), Майлс Дейвіс (Miles Davis), Артур Блейкі (Art Blakey), Чарлз Мінгус (Charles Mingus). Оформлення сцени – Арт-об’єднання "КУЛЬТПРОСВІТ".

Приємна новина для шанувальників Джаз-Бенду "BissQuit" і джазової музики: наступний концерт вже готується. І це будуть авторські твори музикантів колективу, а також їхні аранжування відомих композицій. 12 квітня 2018 року Джаз-Бенд "BissQuit" братиме участь у проекті Академічного ансамблю пісні і танцю "Сіверські клейноди" "FOLKEN ГЕРЦЬ".

Віра ЛОБАНОВСЬКА

Фото Віктора КОШМАЛА



Теги:джаз, Чернігівська філармонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar