реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Спочатку нові автобуси, тоді - підвищення

Спочатку на маршрутах повинні з’явитися перші з обіцяних перевізниками нові автобуси, і тільки потім можуть бути якісь кроки з підвищення ціни на проїзд. Такою була основна ідея, озвучена Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком вчора на нараді з керівниками структурних підрозділів міськради.

- Є пропозиція почати розгляд цього питання тільки після того, як ми отримаємо інформацію, як виконується інвестиційна частина договорів», - сказав він.

Ще до підвищення мають з’явитися перші з прописаних у інвестиційних угодах перевізників нові автобуси. Або принаймні вже мають бути зроблені певні кроки в їх закупівлі, щоб було зрозуміло, який транспорт з’явиться в найближчі півроку.

І потрібна принаймні чверть року, щоб перевізники змогли на ділі показати серйозність свого ставлення до інвестумов. Тому подорожчання проїзду може плануватися не раніше другого кварталу.

Окрім того, міський голова застеріг від різкого підвищення ціни на проїзд. На його думку, якщо вже місто вимушене буде робити цей крок, то підвищення ціни має бути хоча б поступовим. Наприклад, з кроком у межах 50 копійок.

- Разом з тим, воно буде стосуватися не тільки «маршруток», а й міських тролейбусів. Інакше міським тролейбусам не вижити, - зауважив міський голова.

Зараз підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті вже почалося у багатьох українських містах. Проте, Чернігів де-юре поки що не розпочинав цього процесу.

За повідомленням прес- служби Чернігівської міської ради



Теги:Владислав Атрошенко, перевізники, Чернігівська міська рада, підвищення проїзду


Читайте також



Коментарі (0)
avatar