реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Сплачуємо збір на розвиток виноградарства

Які особливості визначення бази оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства для виробників алкогольних напоїв та пива?
Суб'єкти підприємницької діяльності, які отримали ліцензії на виробництво алкогольних напоїв та здійснюють діяльність, яка пов'язана з випуском продукції, що включає всі стадії технологічного процесу і реалізацію продукції в межах власного виробництва підприємствам оптової і роздрібної торгівлі, не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
При цьому, обсяги алкогольних напоїв та пива, що реалізуються виробниками алкогольних напоїв та пива підприємствам оптової і роздрібної торгівлі, не є базою оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
У разі реалізації алкогольних напоїв їх виробниками у роздрібній торгівлі кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання, в цьому випадку виробники алкогольних напоїв та пива є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
Як визначається база оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства для суб'єктів господарювання, що реалізують алкогольні напої та пиво на умовах договору комісії?
При реалізації алкогольних напоїв та пива в оптово-роздрібній торгівельній мережі за договором комісії, базою оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є обсяги алкогольних напоїв та пива, що реалізуються комісіонерами - суб'єктами оптово-роздрібної торгівлі не залежно від форми власності.
При цьому, об'єкт оподаткування визначається як виручка торговельного обороту від реалізації зазначеної продукції, що отримує на свій рахунок комісіонер, на яку нараховується сума збору, подається звіт до податкового органу за місцем реєстрації та сплачується до бюджету.
У разі отримання зазначеної виручки на свій рахунок комітентом то, в цьому випадку, комітент (крім виробників алкогольних напоїв) нараховує суму збору, подає звіт та сплачує збір до бюджету. Виробники алкогольних напоїв, що передають алкогольні напої та пиво підприємствам оптової або роздрібної торгівлі на умовах договору комісії, не є платниками збору. При цьому, комісіонери, які реалізують цю продукцію, є платниками збору, а обсяги реалізованої ними продукції є базою оподаткування збором на розвиток на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
Оксана Гронь, завідувач сектору адміністрування акцизного збору ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar