реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Спецкор "Сіверщини" взяв участь в освяченні найвищої гори Європи!

Мандрівник і спеціальний кореспондент газети "Сіверщина" Олександр Волощук, як ми вже повідомляли, на честь 20-річчя незалежности України здійснив сходження на Ельбрус. Тепер же, як він щойно повідомив, ще й освячено цю гору.

Олександр Волощук:" Пишу з Армавіра - міста в Краснодарському краї, в якому живуть переважно вірмени. Більш докладно розповім про Ельбрус. Цього року я увійшов до складу незвичайної експедиції, метою якої було не просто підкорення Ельбрусу, а й проведення Божественної літургії на вершині найвищої гори Європи.

До складу експедиції увійшли: настоятель православного храму м. Тирниауза ієромонах Ігор, а також четверо непрофесійних альпіністів (з Москви, Калуги, Тирниауза, а також я з Чернігова). Експедиція тривала з 16 по 26 серпня. В рамках даної експедиції 19 серпня я здійснив одиночне сходження на західну вершину (5642 метри), 23 серпня - також одиночне сходження на східну вершину (5621 м), а 25 серпня відбулося групове сходження на східну вершину з Божественною Літургією. Гору Ельбрус освячено!

Зазначу, що це сталося вперше за всю історію сходжень на найвищу гору Європи (перше сходження датується 1829 роком).
Після повернення з Ельбрусу на грішну землю я поїхав у Ленінградську (Уманську) станицю в гості до Івана Івановича Давиденка. Провів там два дні. Іван Іванович понайомив мене з іншим Іваном Івановичем - Білим (його пращур Сава Білий був одним з перших українських поселенців на Кубані наприкінці 18 століття).

На початку наступного тижня повертаюся на Ельбрус, щоб здійснити чергове сходження вже разом зі своїм київським другом Віталієм Сторожуком. Потім їду в Адигею, звідки лісовими пішохідними стежками планую вийти до Сочі, де мене чекатимуть і обіцяли організувати мою лекцію. Далі - Абхазія, після чого повернусь додому (орієнтовно 8-10 жовтня)".

Легких доріг, Олександре!



Теги:автостоп, Олександр Волощук, Кубань, Ельбрус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar