реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Мандрівник ітиме із Закарпаття на Луганщину

Завтра чернігівський мандрівник Олександр Волощук вирушає автостопом із крайнього заходу України на крайній схід. Стартує із Закарпаття, від Чопа, а завершити подорож планує на крайній східній точці країни - у селі Рання Зоря, що на Луганщині. Подорож пройде дванадцятьма областями.

Олександр Волощук - професійний мандрівник. Він обійшов-об'їхав Російську Федерацію, добирався до Монголії, Китаю, Кіпру та Курдистану, бував і в Парагваї. Проте він не просто мандрує за враженнями, а й досліджує українську діаспору та політичні репресії в колишньому СРСР. Він написав уже 10 книжок - підсумки подорожей. Перше його видання називається знаково - "Автостопом на край світу". Тут є світлина, на якій автор сфотографований на острові Шикотан, що нині належить Росії. Улюблений регіон його подорожей - Кавказ, який наразі недоступний для мандрівок.

Минулого року Олександр Волощук пройшов пішки від крайньої північної точки України - села Грем'яч Новгород-Сіверського району Чернігівщини до південного міста Вилкове, що на Одещині. Це було трохи більш як тисяча кілометрів. А цього разу він пройде 1800 кілометрів, які планує подолати за 60 ходових днів та ще виділятиме собі час на відпочинок.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:автостоп, Олександр Волощук, чернігівська Просвіта, мандрівник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar