реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Спалиш стерню — заплатиш штраф!

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в області попереджає, що Законами України «Про охорону атмосферного повітря», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища» забороняється випалювання сухої рослинності, стерні на сільськогосподарських полях, придорожніх смугах та смугах відводу доріг, луків та очерету .

Відповідно до ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» для проведення випалювання рослинності та її залишків в сільгоспугіддях, смугах відводу автошляхів, залізниць, на території лісового фонду необхідно отримати спеціальний дозвіл в територіальному органі Мінприроди.

Для тих, хто нехтує правилами пожежної безпеки, Держуправління охоронприроди в області нагадує, що відповідно до статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення, несанкціоноване випалювання стерні, сухої природної рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну відповідальність.

За такі порушення винні громадяни сплатять штраф від 170–340 гривень. Якщо порушниками є посадові особи, для них сума покарання значно вища – від 850–1190 гривень. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – 340–680 гривень та 1190–1700 гривень відповідно.


Держуправління охорони навколишнього

природного середовища в Чернігівській області




Теги:луки, несанкціоноване спалювання, смуги відводу автошляхів, Очерет, спеціальний дозвіл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar