реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Сьогодні - скандальна сесія міської ради Чернігова

На останній сесій Чернігівської міської ради цього скликання, яка запланована на 7 жовтня, депутати розглядатимуть низку скандальних земельних питань.

Так, цільове призначення земельної ділянки навпроти РАГСу у Чернігові, по вул.Пушкіна, 20, депутати планують змінити на «для будівництва багатоповерхового житлового будинку з автономним джерелом теплопостачання у кожній квартирі, з тренажерними залами». Зазначимо, що до цього, цільове призначення цієї земельної ділянки, площею 0,0915 га було «для роздрібної торгівлі та комерційних послуг». Про це пише сайт ПіК

Як повідомляє громадський активіст Олександр Гашпар на свій сторінці у Фейсбуці, ця земельна ділянка належить помічниці забудовника і депутата міської ради Юрія Тарасовця Юлії Панасенко. Не випадково напередодні сесії Юрій Тарасовець - голова земельної комісії міської ради, колишній голова обласного "УДАРу" і забудовник, розплився в похвальбі міському голові Соколову, що аж гидко читати...

Окрім того, депутати розглядатимуть питання про виділення у короткострокову оренду земельної ділянки, площею 0,0415 га, приватному виробничо-комерційному підприємству "Флагман".

Відзначимо, що ця земельна ділянка знаходиться на березі Стрижня, по вул. Коцюбинського, 98. Там планується будівництво реабілітаційного центру.

Додамо, що засновником «Флагману» є Козлова Світлана Олексіївна, дружина Віктора Козлова, який разом із міським головою Олександром Соколовим йде на місцеві вибори під прапорами «Нашого краю».

Ще одним скандальним питанням, яке виноситься на розгляд сесії, є «надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною її цільового призначення, площею 3,6 га по вул. Лісній, 42». Як повідомляє Гашпар, ця земельна ділянка межує з РЛП «Ялівщина». Водночас, на цій ділянці хочуть будувати багатоповерхові житлові будинки, з об’єктами громадського призначення, підземними паркінгами для автомобілів.

А ще сьогодні сесія має затвердити підкуп виборців міським головою Соколовим - розлдачу 20 мільйонів бюджетних гривень неімущим. Вони отримають по 100 - 500 гривень, але проїдять значну частину міського бюджету, який би мав піти чи на реомнт доріг чи на нові тролейбуси, чи на утеплення шкіл.

Сесія не зможе прийняти такі рішення без вирішального голосування представників "Батьківщини" - проте, за нашими даними, вони отримали вказівку від голови обласної "Батьківщини" Валерія Дубіля голосувати "за". І як повідомив депутат міської ради Костянтин Іванов, на комісіях міської ради вони вже дійсно висловлювалися "за" дерибан землі.



Теги:Олександр Соколов, Наш край, Костянтин Іванов, удар, підкуп виборців, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar