реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Сміттєвоз – це серйозно

У Новгороді- Сіверському пройшла офіційна церемонія вручення нового сміттєвоза від Програми USAID DOBRE для вирішення проблеми побутових відходів. Цьому передувала плідна співпраця з експертами Програми USAID DOBRE. Зокрема, було проведене опитування жителів громади про те, які послуги для них є пріоритетними; створено робочу групу, яка одноголосно визначила пріоритетною послугою в Новгород-Сіверській громаді – поводження з твердими побутовими відходами; розроблено та затверджено план щодо удосконалення цієї послуги.

Тепер же керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл передав ключі від сучасної спецтехніки голові громади Людмилі Ткаченко (на фото). Вона щиро дякувала за співпрацю та допомогу щодо поліпшення послуги вивезення твердих побутових відходів.

Сміттєвоз коштує недешево, особливо для небагатої громади - 1 мільйон 833 тисячі – від Програми DOBRE, власний внесок громади – 799,5 тисяч. На ці гроші також придбали трактор з навісним обладнанням. Ще закуплять 34 сміттєві контейнери.

Робоча група до цієї теми підійшла ґрунтовно – протягом трьох місяців працювали разом з консультанткою Програми ДОБРЕ Наталією Морозюк над планом, який розраховано на наступні три роки. Вирішили, що в першу чергу в громаду треба новий сміттєвоз, трактор і контейнери для сміття, тоді можна буде покращити ситуацію в селах. Сучасний, дороговартісний транспорт полегшить роботу комунальників та допоможе їм покращити санітарний стан в населених пунктах Новгород- Сіверської громади.
"Голос України"



Теги:Новгород- Сіверська громада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar