реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Служба в ягідному селі

Перше храмове свято у новоствореній парафії ПЦУ у великому селі Тиниця Чернигівської єпархії. Літургію на честь свята Івана Хрестителя (за ст.стилем) очолив архієпископ Євстратій Зоря. Просто неба.

Йому співслужать два митрофорні протоієреї Роман Кривко та Ігор Шемяков. Обидвоє - капелани з фронтовим досвідом та сеньйори Пласту.

Щоправда, місія о. Ігоря - настоятеля храму Івана Хрестителя у Тиниці - у Бахмацькому районі закінчується. Він переходить до Конотопського благочиння Сумської єпархії - через складні родинні обставини.

А Тиниця - це теж фронт. Тут затято діє московська агентура, яка й не дала рік тому оформити перехід громади з місцевим Спасівським храмом. І тепер "полунична столиця" краю (Тиниця відома своїм ягідництвом) буде у важкому пошуку нового пастиря. Бо не секрет - наша ПЦУ переживає гострий кадровий голод.

Особливо на північно-східних теренах України. У примосковському пограниччі. Там, де РПЦ інвестує шалені кошти у підтримку своїх блок-постів, легендованих як монастирі й православні храми.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Ростислав Мартинюк, пцу, Чернігівська єпархія, Тиниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar