реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Слабак Березовський

Чому не шкода Бориса Березовського, який помер у своєму лондонському домі, схоже, від серцевого нападу. Або від отруєння кадебістською владою Путіна, хоча друг Березовського Станіслав Бєлковський і твердить, що Путіну в цьому не було жодної вигоди. Зрештою, Березовський мав кілька серцевих нападів і лікувався напередодні в Ізраїлі.

Не шкода його, бо багатий? Ні, причина інша. Зрештою, його багатство розтануло — він програв суд своєму «колєзі» Роману Абрамовичу (35 мільйонів фунтів), винен великі гроші адвокатам, ще комусь. Кажуть, що продавав картини видатних художників, щоб жити так, як звик. Правда, ніхто не питає: а де він узяв ті картини? Ах, купив? За які шиші?

І тут треба ж говорити, чому Березовський утік з Росії, в якій він впливав на чеченську війну, ставив оточення Єльцина, зрештою поставив Путіна... Безумовно, політичний момент переслідування є, але ніхто не заперечив по суті рішення російських судів про крадіжку більше 200 мільйонів рублів з компанії «Аерофлот», більше 140 мільйонів рублів з компанії «АвтоВАЗ», йому пред’являли звинувачення у крадіжці більше 100 мільйонів рублів з якогось банку.

Я готовий припустити, що все це — політичні вигадки. Але за однієї умови: коли ви мені поясните, звідки у наукового співробітника Академії наук з’явилися мільйони. Не рублів — доларів. Як тільки доведете їх чесне походження — я визнаю брехню путінських судів. І якісь аналогії нав'язуються з українською дійсністю...

До речі, той же Березовський заявляв не раз, що давав гроші Ющенку, Жванії, Юлії Тимошенко на Помаранчеву революцію...

Між нішим, суд Абрамовича з Березовським — суд двох євреїв — укотре руйнує міф про якусь особливу єврейську солідарність.
Але знаєте, чому для мене Березовський — слабак? Чоловік, який ставив прем’єрів, міністрів, замирював і розбурхував збройні конфлікти в Росії, купляв телеканали, для мене однозначно є слабаком. Не тому, що просив перед смертю 5 тисяч доларів, і всі ті його друзі, що паслися на ньому, не дали йому цієї мізерної для багатих суми. Це свідчить лише про гидотність його оточення. Паразитарного.

Слабак він тому, що, втративши дійку держави, він втратив усе. Без крадіжки олігарх жити не може. Варто наших Ахметова, Коломойського, Пінчука, Ярославського позбавити державної української годівнички — і їх чекає доля Березовського. Депресія, хвороби, самогубство... Вони такі видатні бізнесмени, що не можуть підніматися з нуля, бо багатство їхнє виросло на дріжджах мутної економіки і політики.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Березовський, олігархи, опозиція


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Березовський вклав в помаранчеву революцію $50млн і привів до влади колишнього Вашого улюбленця Ющенка. Так що не такий він слабак. До речі, ще за радянських часів, коли дипломи не продавались, Березовський став член-кором АН СРСР з математики. 
Ваша зверхність до цієї особистості була б виправданою, якби Ви змогли зробити дещо подібне.
avatar
2
Я знаю, що для українців українці ніколи не авторитетні. Тоді почитайте москалів -- вони для вас завжди в авторитеті:  http://www.ej.ru/?a=note&id=12788
avatar
3
до речі, видатна російська журналістка Латиніна пише, що це теж міф мошенника про мільйони на помаранчеву революцію, пане Горяєв!
avatar
4
Я лише підкреслив масштаб цієї особистості, не висловивши ніяких до неї вподобань.
avatar