реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Скільки на Чернігівщині безробітних? Знає статистика

За даними державної служби зайнятості, на 1 жовтня нинішнього року на її обліку перебували 15,8 тис. незайнятих громадян, які шукали роботу, з них 97,1% мали статус безробітних.

Кількість зареєстрованих безробітних за місяць збільшилася на 1,1% та на 1 жовтня п.р. становила 15,3 тис. осіб. Серед безробітних кожен другий раніше займав місце робітника, кожен третій – посаду службовця, а кожен п’ятий – не мав професійної підготовки.

Показник рівня зареєстрованого безробіття на початок жовтня зафіксовано на рівні 2,4% населення працездатного віку. Його розмір коливався від 1,2% в Бобровицькому районі до 7,2% в Городнянському. Рівень зареєстрованого безробіття сільського населення (2,5%) був дещо вищим, ніж серед мешканців міських поселень (2,4%).

За сприяння державної служби зайнятості у вересні 2010р. було працевлаштовано 2,0 тис. осіб. Серед працевлаштованих більше половини (55,0%) становили жінки, кожен другий був у віці до 35 років та кожний восьмий потребував особливого соціального захисту.

З Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття впродовж вересня 2010р. на допомогу у зв’язку
з безробіттям в області було витрачено 7,4 млн.грн. Середній розмір допомоги становив 690 грн.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:безробітні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar