реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Схуднути можливо!

Коли про зайві кілограми говорять юні дівчатка, туго затягнуті у джинси, -- це звучить весело. Але коли жінка після перших чи й других пологів з огидою дивиться на себе у дзеркало – справа серйозна.

Хоча, навряд чи знайдеться жінка, яка б була не проти скинути два (або й двадцять два) зайві кілограми. От тільки як?
Багато новомодних дієт для схуднення то рекомендують налягти на овочі, то якісь пігулки пропонують, то радять періодично жити надголодь, то добові чи тридобові голодування…

35-річна знайома скаржиться: два місяці пила рекомендований однією фірмою препарат для схуднення. Порадила подруга. Рада була неймовірно: схудла за цей час на 5 кілограмів. Але… Вона ж не здуріла, щоб сидіти на пігулках до кінця життя. Тож ще через пару місяців після вживання пігулок жінка стала на ваги і злякалася: її вага збільшилася на 8 кілограмів і процес, схоже, пішов… Голодування їй не підходить, ставати запеклою вегетаріанкою не збирається, але вже й рекламі боїться довіряти.

Що порадити в таких випадках? Ну, по-перше, не впадати у відчай. По-друге, скористатися практичними порадами тих, кому вдалося схуднути реально, без хімічних чи медичних тортур. Ну, а по-третє, полюбити себе і все ж таки реально зайнятися собою.
А ще, звісно, є деякі «секрети» схуднення. Відомий російський політик Ірина Хакамада зізналася в одному з інтерв’ю, що після народження другої дитини набрала 20 кг. Так само вона поправилася й після перших пологів, але першого разу (їй тоді було 23 роки) вона схудла за якихось 3-4 місяці, а коли народила Машу, то мала 42 роки і на боротьбу із зайвими 20-ма кілограмами у Ірини пішло… півора року (а не півтора місяці! Як обіцяють деякі новомодні дієти). І це, зазначає Хакамада, було не просто схуднення, і цілеспрямована праця із щоденними фізичними.

Хоча найголовніше у самому процесі схуднення, як зазначає Ірина Хакамада, не дієта, не ненависть до своїх зайвих кілограмів, а любов до себе. Вона так і зазначає: «Худнути треба з голови». Врешті-решт, озирніться: хіба немає довкола вас повненьких, але щасливих людей? Та їх повно! І запитайте чоловіка будь-якої з них, чи хотів би він мати біля себе «мішок з кістками». Та він відсахнеться від такої пропозиції!

А жінкам Хакамада радить починати з найголовнішого: почати… себе хвалити. За свій вигляд, за свої прекрасні очі, за свій розум, за свою чудову фігуру (навіть якщо вона дуже далека від параметрів 90-60-90). Саме в голові повинен скластися образ себе привабливої, стрункої, успішної, вродливої і тоді все відбудеться насправді.

Хоча й про фізичні навантаження забувати не слід. До речі, скидати кілограми можна навіть під час ходьби. Засобів для фізичних вправ багато. Якщо немає можливості ходити в басейн чи тренажерний зал, можна придати велотренажер і крутити педалі перед телевізором або під хорошу музику… Головне – підійти до процесу створення власного гарного образу творчо.

До речі,та ж Ірина Хакамада відкидає будь-які дієти і дає пораду при бажанні схуднути на 5-8 кг не їсти після 19.00. Ну а якщо хочеться схуднути кілограмів на 10-15, то тоді після 18.00 – ніякої їжі до завтрашнього ранку!

Вона й сьогодні щодня займається або з гантелями, або йде в басейн – без цього ніяк. Ну, а ще, радить Хакамада, треба перестати щодня нервувати і ставати на ваги та й взагалі – підкрутити їхню стрілку десь кілограмів на 5 назад від 0… Головне – це діє! Через якийсь час ваше тіло буде дійсно важити стільки, на скільки ви його запрограмуєте. Ну й правильне раціональне харчування – без цього нікуди.

Якщо ж ви схиляєтесь до розвантажувальних днів, то їх сьогодні можна провести напрочуд гарно.

Є, приміром, так звані, «ситі» розвантажувальні дні. Вони ідеальні для тих, хто хоче схуднути, але ще не підібрав потрібної програми. «Сите розвантаження" можна робити 2-3 рази на тиждень перед святами. У варіантах, які ви тут знайдете, вказана загальна кількість їжі на день. Калорійність кожного дня складає 700-1000 ккал в день. Завважте: кількість рідини щодня повинна складати не менше 2 літрів. Воду треба пити негазовану.

М'ясо зі свіжими овочами.

М'ясо відварне (телятина і яловичина, курячі грудоньки або індичка) без солі - 400 грама і 800 грама свіжих овочів без солі. Розподілити цю кількість їжі на 4-5 прийомів протягом дня, залежно від відчуття голоду. На ніч потрібно випити 1 склянку знежиреного кефіру.

Тушковані овочі, гриби і морепродукти

500 г морепродуктів відварних або запечених без солі і 800 грама тушкованих овочів (можна: капуста кольорова, баклажани, кабачки, зелена квасоля, помідори, перець солодкий, гриби). Для максимального ефекту потрібно вибрати з цього списку 1-2 види овочів і 2-3 види морепродуктів. І частіше пийте воду!

Фруктовий день

1-2,5 кг різних фруктів у вигляді салату заправити 300 мл йогурту 1-процентної жирності. Розділити на 4 прийоми. На ніч склянка 1% несолодкого кефіру.

Варіант для літа – з ягодами

800 г ягід (полуниця, малина, смородина, черешня) і 400 г знежиреного сиру. Їжу потрібно розподілити на день і з'їдати невеликими порціями при появі відчуття голоду. Цього дня можна навіть випити каву! І не забувайте про чай і воду, щоб жіросжіганіє пройшло максимально ефективно.


Є ще для бажаючих позбутися зайвих кілограмів "голодні дні". Назва дуже умовна. У такий день треба вживати тільки один вид продукту. Енергетична цінність наедених варіантів складає всього 500-900 ккал на день. Такі дні можна використовувати тільки 1 раз на тиждень, а також після свят, рясних застолій і для стимуляції ваги до зниження. Несолодкого чаю, мінеральної води також як і раніше, випивати не менше 1,5-2 літрів за день.

Варіант також для літньої пори

1,5 кг м'якоті кавуна розподілити на 5-6 прийомів в добу. Якою б соковитою не здавалася вам м'якоть кавуна, вона не зможе задовольнити потребу організму у воді. Тому пийте під час цього розвантажувального дня більше мінералки.

Яблучний день

1,5 кг яблук в свіжому або печеному вигляді на добу. Можна печені яблука приготувати з сиром без цукру, для смаку посипати зверху корицею.

Банановий день

За день можна з'їсти 6-7 бананів середнього розміру. Краще всього, якщо основна частина припаде на обід. І знову не забувайте про воду!

Худнемо на кефірі

Виберіть будь-який кисломолочний продукт не вище 1,5 % жирності на свій смак (кефір, ряжанка або йогурт) і пийте маленькими ковточками весь день. Всього можна випити 1,5 літра.

Звичайно, навіть така міні-дієта - це маленьке випробування. Але ж результат не за горами? Чи не так?

Процесом схуднення цікавилася Інеса ФТОМОВА




Теги:морепродукти, скинути зайві кілограми, схуднення, розвантажувальні дні полюбити себе, Ірина ХАКАМАДА, дієти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar