реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Схуднути допоможе... вода!

Американські вчені з'ясували - споживання води перед їжею сприяє схудненню. Ті, хто цілеспрямовано втрачає вагу, упродовж трьох місяців додатково позбавляються більше 2 кілограмів, якщо щоденно тричі на день перед їжею випивають дві склянки води.

Вчені відстежували зміну вагу 48 людей віком від 55 до 75 років, поділивши їх на дві групи.

Учасники першої групи дотримувались низькокалорійної дієти, але не вживали перед їжею води.

Друга група також була на низькокалорійній дієті. Однак її учасники перед кожним сніданком, обідом і вечерею випивали дві склянки води.

Внаслідок експерименту ті, хто пив воду, втратили 7 кілограмів ваги. Інші – 5 кг. Результати експерименту свідчать про те, що люди середнього і старшого віку, які випивають дві склянки води перед їжею, споживають на 75-90 калорій менше, аніж ті, хто одразу приступає до страви.

Керівник групи дослідників професор Бренда Дейві каже, що вода, яка не має жодних калорій, дає відчуття ситості. Тому тим, хто прагне схуднути, слід вживати більше води і менше солодких висококалорійних напоїв. Водночас професор наголошує, що надмірне споживання води може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

На думку вчених, дієтичні та інші напої зі штучними підсолоджувачами теж можуть сприяти зменшенню споживання калорій і втраті ваги. Однак професор Дейві не радить вживати підсолоджені цукром напої через те, що вони висококалорійні. "У стандартній банці шипучого підсолодженого напою - еквівалент приблизно 10 чайних ложок цукру", - пояснює науковець.

Результати дослідження науковців Технічного інституту Вірджинії було оприлюденні на зборах Національного Хімічного Товариства США у Бостоні.

Джерело: BBC




Теги:схуднути, вода, калорії, зайва вага


Читайте також



Коментарі (0)
avatar