реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Схема Януковича працює - і нищить середній клас!

«Незалежний» регулятор НКРЕКП пропонує підвищити тарифи на електроенергію для населення на 87 (вісімдесят сім!) відсотків. Замість 90 коп. щоб люди платили по 1,68 грн за кВт/год в межах перших 100 кВт/год за місяць.

Тариф підвищується для найбідніших, адже саме вони споживають в межах 100 кВт/год. Але ж ми знаємо, що найбідніші за електрику не платять, вони отримують субсидії.

То хто ж платитиме і чиїми грошима? Платитиме держава з бюджету. А наповнює бюджет хто? Вірно, платники податків, підприємці й працівники, основа середнього класу.

Пропонованим підвищенням тарифу середньому класу завдають черговий удар - удар вартістю в 12 млрд гривень!

Заради чого і заради кого нищать середній клас? Віддам належне представникові «незалежного» регулятора: він не приховує ні причини, ні бенефіціара - додаткові 12 мільярдів у нас з Вами відберуть заради «зеленої» енергетики і її власників.

Тої самої «зеленої», для якої ще за часів Януковича, з подачі Клюєва, було встановлено захмарну, небачену навіть у найбагатших країнах Європи, вартість електроенергії.

Тої самої «зеленої», заради власників якої вже і нинішній/новий Уряд зупиняє енергоблоки АЕС, які надають нам енергію не на відсотки, а багатократно дешевшу!

Уявімо, якби щось подібне сталося в Іспанії, чи Франції, то наступного ж дня на вулиці вийшли б мільйони людей. Навіть якби тарифи зросли там не на 87%, а хоча б на 8,7%. Що буде в нас? Нічого. На кухнях поматюкаються і підуть платити. А хтось, кого вже допекло, і число таких більшає - пакуватиме валізи. Авіарейси колись таки відновлять...

Хто цей шабаш мав би зупинити? Президент, парламент і Уряд. Вони пропонують/приймають/підписують закони, вони ж формують склад «незалежних» регуляторів.

А може, чим менше середнього класу, менше самостійних думаючих людей - тим для них і краще?

Анатолій ГРИЦЕНКО



Теги:монополії, тарифи, Анатолій Гриценко, Ахметов, АЕС, зелена енергетика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar