реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

СКАЖЕМО "НІ" ТРУДОВОМУ РАБСТВУ!

14 квітня, о 15.00 громадський рух «Автономний спротив Чернігова» та чернігівська міська організація ВО «Свобода» проведе пікетування відділення Федерації профспілок в області (вул. Шевченка, 5)
Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект нового Трудового кодексу, який можна порівняти хіба що з поверненням в часи феодального рабства, бо навіть для сучасного капіталізму його умови є просто жахливими.

Права, здобуті століттями боротьби робітничого руху, легко перекреслюються рішенням багатіїв через їхній маріонетковий парламент.

Новий кодекс впроваджує дванадцятигодинний робочий день замість восьмигодинного і дозволяє його необмежене збільшення рішенням роботодавця, і це збільшення не вважається понадурочним (ст. 143). Роботодавець може одноосібно, без будь-якого погодження з трудовим колективом, приймати нормативні акти, що регулюють трудові відносини на підприємстві, при цьому він не несе жодної відповідальності (ст. 13). Профспілки позбавляються гарантій щодо захисту прав працівників і не можуть захистити працівника від звільнення (ст. 121). В Комісії з трудових спорів тепер кожен її член матиме право «вето» на будь-які рішення комісії, що дозволяє роботодавцю призводити спори до суду, де він має більше шансів на перемогу (ст. 435). Новий кодекс позбавляє значної частини прав робітників малого підприємництва, чим не підтримує розвиток останнього, а тільки пригнічує робітників і фактично дає пільги великому «розгалуженому» капіталу за рахунок трудящих (ст. 301-303). Риторичним є питання чи це не рабський трудовий кодекс. А це тільки частина антиробітничих заходів, передбачених ним. Кишенькові профспілки мовчать, більше того, регіонал Хара, який виступив ініціатором законопроекту, очолює Федерацію профспілок. Простий робітник має знати, парламент, уряд та кишенькові профспілки зробили ганебний крок на шляху до неофеодалізму.

СКАЖЕМО "НІ" ТРУДОВОМУ РАБСТВУ!
Прийди і підтримай автономний спротив у боротьбі за права трудящих.

Мета акції - вказати на продажну суть профспілок через пікет відділення Федерації профспілок в області. Привернути увагу громадськості та якнайширше проінформувати населення про загрозу трудового рабства. Приблизно в цей проміжок часу (13-16 квітня) подібні акції відбудуться в більшості великих міст України.

Якщо Верховна Рада схвалить феодальний трудовий кодекс і він набуде чинності, то панівному класу годі сподіватись на виключно мирні протести. Ми впевнені, що українці, яким не байдужа доля трудящого народу, поведуть набагато активнішу боротьбу проти експлуататорів та поставленої ними політичної еліти.






Коментарі (0)
avatar