реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Скасування політичної реформи - вкидання України у хаос політичної боротьби

Українська народна партія заявляє, що рішення Конституційного Суду лише в черговий раз засвідчує, що цей орган так і не став самостійною правовою інстанцією демократичної держави, а лише продовжує обслуговувати інтереси діючої влади, як у «старі добрі часи».
УНП переконана, скасування політичної реформи 2004 року у такий спосіб призведе до глибокої правової і політичної кризи, оскільки своїм рішенням Конституційний суд автоматично зробив не чинними усі закони, які було ухвалено після 2005 року, у тому числі щодо обрання Президента України, Верховної Ради, обсягу повноважень Кабінету міністрів.
Українська народна партія нагадує, що Конституційна реформа 2004 року була схвалена всіма політичними силами в контексті політичної кризи 2004 року.
Українська народна партія також наголошує, до повноважень Конституційного суду входить лише роз’яснення щодо відповідності законодавчих актів Основному Закону, а не їх скасування. Закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року №2222-4» було реалізовано, тому його скасування може відбуватися виключно через ухвалення нового закону.
Українська народна партія переконана, що цим кроком влада свідомо намагається відвернути увагу громадськості від більш важливих питань соціально-економічного розвитку та вкинути країну у хаос політичної боротьби.
Українська народна партія вважає, що відновлення легітимізації влади після таких рішень Конституційного Суду може відбутися тільки у випадку відставки уряду, парламенту, президента і проведення дострокових виборів.

Прес-служба Української народної партії
[b]





Коментарі (0)
avatar