реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Скандальному забудовнику влада Соколова дозволила порушувати закон

Для TOB «Житлобудсервіс» відтерміновано сплату коштів на інфраструктуру міста, а також звільнено від сплати за обстеження та спилювання дерев біля новобудови. Мова про житлові багатоповерхівки на просп. Перемоги, 119 у Чернігові, зведені з численними порушеннями, головне з яких - в тому місці взагалі не можна було будувати. Про це пише Ігор Стах у газеті "Чернігівщина".

Пільги забудовнику були надані рішеннями міськвиконкому від 23 вересня та 5 жовтня 2015 року.

Те будівництво супроводжувалося численними скандалами, прокурорськими перевірками та судами. Будували у прибережній смузі річки Стрижень, не раз зовсім перекриваючи русло. Зрештою забудовник самовільно «посунув» річку - змінив русло всупереч вимогам Водного кодексу.

Такі дії «Житлобудсервісу» (засновник та керівник Григорій Пузан) стали навіть предметом вивчення вже колишнього міністра екології Ігоря Шевченка, який обіцяв у разі імпотентності обласної прокуратури порушити питання перед Генеральною прокуратурою.

Не бачить кричущих порушень і Державна екологічна інспекція в області, яку, до того ж, очолює голова Чернігівської обласної організації Партії Зелених - Леонід Бурковський. Можливо, на його зір впливає товаришування з міським головою Олександром Соколовим, з яким вони у 1980-х разом привчали народ Афганістану йти світлим шляхом комунізму.

Один з колишніх прокурорів області обіцяв покарати і забудовника, і органи державного контролю та місцевого самоврядування, котрі надавали дозволи на будівництво.

Однак досі ніхто не покараний, а навпаки: міська влада всіляко йде назустріч ТОВ «Житлобудсервіс». Так, рішенням від 23.09.2015 р. виконком Чернігівської міськради відтермінував забудовнику сплату коштів пайової участі (внеску) на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова при будівництві групи житлових будинків на просп. Перемоги, 119.

Тепер гроші у бюджет (щонайменше кілька млн грн) пан Пузан може сплатити до 15 грудня 2015 р. А ці гроші на інфраструктуру мали були сплачені у бюджет ще до введення будинку в експлуатацію, яка вже відбулася.

До речі, за такий прорахунок півтора роки тому судили колишнього начальника міського ЖКГ, а нині найяскравішого кандидата у депутати обласної ради від «Нашого краю» Вадима Антошина. Йому ставили у провину надання дозволу на введення в експлуатацію житлового будинку до того, як забудовник «Домобудівник» сплатив інфраструк-турний внесок, через що бюджет недоотримав 1,7 млн грн. Антошин запевняв, що справу проти нього замовив мер Чернігова Олександр Соколов (він нині для Антошина -партійний керівник). Тоді звинуваченому вдалося довести, що його підпис під документом підробили.

Окрім відтермінування сплати грошей на інфраструктуру, міська влада за власний рахунок знесла сім (офіційно) дерев біля новобудови на просп. Перемоги, 119, а забудовнику дозволила не сплачувати у бюджет відновну вартість дерев та за надання послуг з обстеження зелених насаджень. Водночас кілька місяців тому, коли дерево привалило автомобіль мешканця Чернігова, влада не дозволяла йому й торкатися того дерева, доки не сплатить за обстеження зелених насаджень та за спилювання дерева.

Джерело: Ігор Стах, "Чернігівщина" №44 (548) від 29 жовтня 2015 року






Теги:Ігор Стах Григорій Пузан, Стрижень, незаконні забудови, Олександр Соколов


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ЭТО мер.карманный.кто бы сомневался. место на зоне с канфискатом.
avatar