реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Скандал зі «Хрущовкою»

Таку назву має ресторан у Прилуках. Там можна пообідати біля бюсту Лєніна, під портретами Сталіна, Хрущова та Малєнкова, в оточенні символів комуністичної партії і Радянського союзу.

Проте така обстановка є порушенням чинних в Україні законів про декомунізацію. Тому Український інститут національної пам’яті звернувся до керівника підприємства, що тримає ресторан, з вимогою дотримуватися норм законодавства.

«Комуністичний режим 1917-1991 років в Україні визнається злочинним і таким, що здійснював політику державного терору, -- зазначає представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко. – І тому засуджується як несумісний з основоположними правами і свободами людини і громадянина. Відповідно до закону, пропаганда його символіки є наругою над пам’яттю мільйонів жертв і є несумісною з нормами українського суспільства».

Власником закладу виявися голова обласної організації Радикальної партії Олег Авер’янов, який в інтерв’ю місцевому телебаченню заявив, що не збирається нічого змінювати: “Хтось мені проінвестує зміну дизайну? Ота громадськість?! Там працюють люди, отримують зарплату і я нічого поганого в роботі ресторану не бачу».

Поліція порушила кримінальне провадження за фактом порушення законодавства та вилучила символіку для експертизи.
"Голос України"



Теги:декомунізація, Радикальна партія Ляшка, Прилуки, Олег Авер'янов, Сергій Бутко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar