реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ситуація на Курщині

Українське просування на Курщині вже котру добу перебуває в полоні туманних здогадок експертів та політиків. Як не дивно, досі навіть безумна Мар'яна нічого не набалакала... Не можуть зрозуміти мети української спецоперації ні у Вашингтоні, ні в Москві, хоча традиційно всі повторюють мульку про всезнайство американських генералів.

Тим часом австрійський військовий аналітик (зайве нагадувати, що всі справжні аналітики співпрацюють зі спецслужбами) Том Купер пише: " Зараз стає очевидним, що українське «вторгнення в росію» (як його називають росіяни... пуддінг називає це «терористичною операцією») – це набагато більше, ніж просто «черговий рейд». Хоча б тому, що, на відміну від перших двох таких рейдів, ЗСУ не виходять з російської території".

Більше того - Том Купер написав те, про що на хлопський розум і я думав, але, не будучи екссертом, не брався казати: газорозподільна станція в Суджі аж ніяк не є метою українського прориву. Адже перекрити газ можна будь-де в глибині України, не чіпаючи Суджі.

Том Купер з посиланням на українські джерела говорить про захоплення в полон
- 31-го батальйону 102-гої мотострілецької бригади ВСрф у повному складі
- 17-го батальйону 488-го мотострілецького полку ВСрф у повному складі
- знищення третього батальйону (того, що намагався контратакувати на Зеленому шляху ще 6 серпня).
Полонених взагалі стільки, що в українців виникли проблеми з їх сортуванням і транспортуванням.Крім того, українці стверджують, що захопили «величезну кількість військової техніки»: так багато, що деякі підрозділіи ЗСУ значно підвищили мобільність завдяки використанню захоплених транспортних засобів.

Російське населення масово тікає з місць боїв та прилеглих територій - уже навіть із Брянської Суземки масово виїздять, бо вона за сотню кілометрів від Курчатова, де знаходиться Курська АЕС.

Том Купер: " Навіть нечисленні тверезі російські співрозмовники кажуть: ні, в цьому районі немає лінії оборони, немає мобільних резервів, готових до контратаки, дуже мало бронетехніки і важкого озброєння, і — принаймні для них — «очевидно», що в ЗСУ були чудові розвідувальні дані про дислокацію підрозділів ВСрф".

Бої тривають. Мета українського наступу лишається туманною - і слава Богу. Але в усіх виникає питання: а де, власне, регулярна російська армія - ота, що "друга в світі", "нєпабєдімая лєгєндарная"? Час руйнування російських міфів. За чим буде зруйнована і сама Росія.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Том Купер, Курська операція


Читайте також






Коментарі (0)
avatar