реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Штормове попередження від НБУ

Показати, як політики і олігархи намагаються викривити історію і спотворити сприйняття реальності, щоб підлаштувати майбутнє на свою користь – з такою метою Національний банк України запустив окремий сайт. Також у банку повідомили, що над українською фінансовою системою нависла загроза "справжнього шторму".

Лише 47 годин минуло від заяви Володимира Зеленського щодо пріоритетності незалежності НБУ і до виходу у публічний простір "апологетів олігархічного банкінгу". Таку заяву опублікував НБУ у своєму Twitter.

У заяві головний акцент на тому, що посилення тиску на Банк є "не приватною проблемою НБУ, а викликом для добробуту кожного громадянина".

Що мають на увазі в НБУ під "тиском на банк"

13 травня Національний банк України програв апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 2 березня 2018. Цим рішенням суд скасував інспекційну перевірку "Приватбанку" 2016 року, через яку банк і визнали неплатоспроможним, а згодом – націоналізували.

14 травня Володимир Зеленський заявив, що вважає пріоритетним необхідність забезпечення фінансової стабільності в Україні через гарантування незалежності Національного банку.

16 травня пролунали різкі заяви від українських олігархів. Зокрема, Олег Бахматюк Гонтарева була другою загрозою для української економіки після агресії Росії, – Бахматюк сказав, що "Гонтарева (керівник НБУ в 2014-2018 роках – 24 канал) завдала шкоди українській економіці більшої, аніж Путін". А Костянтин Жеваго висловився, що, мовляв, мінфін та НБУ фальшують статистику про ВВП України.

17 травня у Верховній Раді зареєстрували постанову про звільнення голови Національного банку України Якова Смолія (автор постанови – позафракційний народний депутат Віталій Купрій, керівник і єдиний учасник депутатської групи у Верховній Раді "За Зеленського").

24 канал



Теги:фінансова стабільність, курс гривні, перемога Зеленського, НБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar