реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Шотландські абердини на Варвинщині

У групі компаній «Дружба-Нова» понад 5000 голів великої рогатої худоби. Але це, здебільшого, низькопродуктивне стадо, яке дісталося у спадок від кількох районів, де орендуються землі. Товариство вже розпочало активну роботу по закупівлі породистого поголів’я та підвищенню продуктивності корів.
Введено в дію молочно-товарний комплекс із сучасним доїльним залом «BOU-MATIC Xpressway Supreme». Комп’ютерна система виконує функцію управління сортувальними дверима та лічильником молока, упізнавання корови, обліку стада. Молоко охолоджується вже під час транспортування молокопроводом до ємностей, що істотно впливає на його якість та дає змогу зберігати продукцію до десяти діб без додаткової обробки.
А нещодавно в товаристві стартував новий бізнес-проект — почали по-сучасному розвивати м’ясне скотарство. Закуплено 112 голів породи абердин-ангус. Цю худобу, яка належить до класичних британських м’ясних порід, виведено у північно-східній частині Шотландії. Використання спеціальних технологій вирощування корів та бичків надає їх м’ясу неповторний смак. Гурмани всього світу вважають м’ясо абердин-ангуса еталоном для стейків, воно має мармурову структуру та гарний ніжночервоний колір. Тварини добре пристосовуються до найсуворіших морозних зим, їх можна утримувати у відкритому загоні. Забійна вага дорослої особини сягає 700-800 кілограмів, її тварина досягає за 18 місяців. Це високопродуктивна порода, її приріст сягає 2,5 кілограма за добу. Абердини не вибагливі в годівлі, використовуються грубі корми та невелика кількість комбікорму.
Товариство закупило цю породу для подальшого розведення. У найближчих планах — стрімке збільшення поголів’я абердинів, оскільки м’ясне скотарство значно підвищить прибутки господарства.

За повідомленням прес-служби компанії «Дружба-Нова», смт Варва




Теги:корови, Шотландські, нова, тварини, на, Дружба-нова, Дружба, абердини, Варвинщині


Читайте також



Коментарі (0)
avatar