реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Школа на кордоні з геополітичним прицілом

Звідси до кордону з Білоруссю та Росією – кілька кілометрів. Та ще й сильні старообрядницькі, тобто російські традиції. Тож відкриття оновленої школи у Добрянці Ріпкинського району має не тільки внутрішнє значення, але й політичне.

Тим паче, що відтепер це не просто школа, а ще й молоодіжний центр. Культурно-мистецький, оздоровчо-спортивний заклад створено в рамках проекту «Реконструкція Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст. з розміщенням в одноповерховій будівлі молодіжного шкільного центру», здійсненого коштом Державного та місцевого бюджетів.

Реалізацію проекту було розпочато ще 2012 року. Проте невдовзі після цього роботи зупинилися. Реанімувати довгобуд і завершити реконструкцію вдалося протягом останнього року. У ході робіт в опорній Добрянській школі замінено вікна, систему опалення, проведено інші ремонтні роботи. Що ж стосується молодіжного центру, необхідність створення якого зумовлена тим, що у селищі з населенням понад три тисяч жителів не функціонує будинок культури та відсутні спортивні заклади для молоді, то у понад сторічній споруді колишньої школи, де розмістився центр, замінено покрівлю, підведено тепло- і водопостачання, замінено підлогу, реконструйовано систему опалення, встановлено меблі, спортивні тренажери тощо.

До речі, проведені роботи дадуть змогу до 30 відсотків досягти економії коштів за рахунок енергозбереження.

В міжнародний День захисту дітей відбулося відкриття молодіжного центру. Керівники області та району пораділи за молодь Добрянки.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Чернігівська область.

Фото Віктора КОШМАЛА
На фото голова благодійного фонду імені С.Русової Іван Чаус та голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч на відкритті центру



Теги:Добрянка, молодіжний центр, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar