реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Шкарлета можуть позбавити наукових звань за плагіат

Національна агенція з питань якості вищої освіти визнала наявність академічного плагіату у докторській дисертації ексміністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Про це Укрінформу повідомили в НАЗЯВО.

“Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти на своєму засіданні 27.02.2024 на підставі подання Комітету з питань етики одноголосно проголосувало за рішення, згідно з яким в дисертації доктора економічних наук С.М.Шкарлета «Формування економічної безпеки підприємств засобами активізації їх інноваційного розвитку» встановлено факти академічного плагіату. Національне агентство прийняло рішення звернутися до Міністерства освіти і науки України з поданням щодо позбавлення С.М.Шкарлета ступеня доктора економічних наук”, – йдеться у відповіді на запит Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Кабінеті Міністрів проводять розслідування щодо звинувачень Шкарлета у плагіаті.

У серпні 2020 року на сайті “Помилки та фальсифікації у наукових дослідженнях” з’явилося повідомлення про наявність академічного плагіату в наукових статтях Шкарлета до докторської дисертації . Комітет з питань етики НАЗЯВО розпочав перевірку інформації щодо порушення академічної доброчесності в наукових роботах Шкарлета після відповідних звернень народної депутатки Інни Совсун, громадських організацій, а також у відповідь на лист секретаріату Кабінету Міністрів.

Сергій Шкарлет очолював МОН з червня 2020 року по березень 2023 року.

Фото з Верховної Ради часів міністра Шкарлета



Теги:Чернігівський технологічний універс, команда ЗЕ, плагіат, Шкарлет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar