реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Що відбувається? НАТО і Україна перемагають Путіна в гібридній війні

1. Чи почне Росія масштабну війну проти України 16 лютого?

Ні. Російські війська розгорнуті навколо України, але ворог не має готовності до негайних дій проти України.

2. Чому Захід щодня оголошує війну і обтяжуючи ситуацію, це означає, що буде війна?

Ні. США, Британія та їхні союзники своїми оголошеннями неминучої війни змушують всі європейські країни НАТО вирішувати свою політичну позицію. США своїми діями радикалізують ситуацію в Європі, щоб європейські країни створили об'єднаний фронт для підтримки України і таким чином розірвали окремі угоди про невтручання з Путіним. Байден хоче забезпечити солідарність європейських країн у питанні України. Тепер НАТО справді бере участь у гібридній війні в Україні.

3. Президент Зеленський звинувачує Захід в обтяженні ситуації та провокуванні паніки серед інвесторів, чи дійсно ми вигідні США та їх союзникам?

Так. Насправді вперше за 8 років нашої війни провідні країни НАТО зайняли активну наступальну позицію проти путінських погроз, за перший день отримали широкий потік військової та фінансової допомоги. Вперше біля кордонів України НАТО розгортає групу для ймовірної протидії російському вторгненню в Україну. Це величезна і неоціненна допомога для народу України. А президент Зеленський або втратив розуміння того, що відбувається, або проросійські сили навколо нього - Єрмак і Демченко, маніпулюють президентом і скористаються його невіглаством, щоб не руйнувати контакти з Кремлем. Позиція НАТО заслуговує лише глибокої вдячності, це історичний розрив у відносинах України з Заходом.

4. Чи така паніка і оголошення війни підірве нашу економіку?

Ні. Нашу економіку і державу підриває не війна з Росією, яка триває вже 8 років, і не наступні загрози Путіна, і навіть більше, не допомога НАТО, а некомпетентність уряду і не можливість скористатися перевагами можливостей і величезних міжнародних підтримка, яка передбачає цю кризу.

5. Чи може Росія розпочати атаку авіаударами та ракетами, а потім кинути наземні сили в атаку?

Угу. Але Росія не атакувала з повітря навіть у 2014, бо це призвело б до більшої кількості жертв, і більш жорсткої антиросійської відповіді у світі. Повітряні удари без наземного наступу посилять опір та міжнародну підтримку України. Журналісти всіх світових ЗМІ тут, а відео російського повітряного терору буде головною темою в усьому світі. Європарламент ухвалив резолюцію про повну блокаду імпорту російських енергоносіїв до Європи на випадок великої війни. Російська економіка не витримає такої блокади.

6. Росія зацікавлена в нападі?

Угу. Росія де-факто анексувала Донбас і Крим, а російська армія повинна змусити українські війська припинити обстріли і відвести з Донецька і Горловки. Ми створюємо загрозу ліквідації "ДНР" в будь-який момент, і Росія не зможе стабілізувати свою владу там. Саме Донбас є тим фронтом, де Росія зацікавлена у проведенні наземного наступ.

7. Чи варто громадянам виїжджати, евакуюватися?

Ні. Треба зайняти своє місце в черзі. Не всім потрібно брати зброю в руки - на складах немає, кожна розумна людина потрібна на своєму місці, в логістиці, в безпеці, в тилу, на фронті. Треба розуміти що робити в час кризи, війни, це нормально в сучасному світі. Ця криза не остання.

8. Чи закінчиться ця криза цієї зими?

Ні. Ця війна вже багато років, на багато років. Україна занадто багата і занадто геополітично важлива країна, щоб ми коли-небудь залишилися наодинці сусіди. Доки Путін при владі, і доти Україна залишається слабкою, погано організованою державою, де правителі намагаються пацифікувати Путіна, "подивитися у вічі", "просто перестати стрелять", провалюють спецоперації власних спецслужб проти Росії, ми буде їсти, щоб залишатися жертвою у ФБ очі агресора.

9. Чи можемо ми виграти війну з Росією?

Так. Ми вже виграємо війну з Росією. Підтримка НАТО різко підвищує нашу обороноздатність і створює багато нових можливостей. Путін не виконав поставлених цілей - повернути маріонетковий режим Януковича, повернути до влади проросійські сили, змусити Україну припинити спротив за моделлю Придністров'я. Ми досягли безпрецедентних успіхів у розвитку нашої незалежності, і з кожним роком наша сила зростає. Путін, як і Гітлер і Сталін, не вічні. Коли ми побудуємо націю з компетентними лідерами, які звернуть в першу чергу увагу на питання безпеки і оборони, Росія, з Путіним чи без нього, усвідомить марність подальшої війни, а потім або вони самі повернуть Крим і Донбас, або ми це по нашому.

Юрій БУТУСОВ



Теги:російсько - українська війна, команда ЗЕ, Єрмак, Юрій Бутусов, режим Путіна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar