реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Що означає перемога Санду у Молдові?

Мая Санду вдруге вибила проросійські сили в Молдові, але бій далекий до завершення

У Молдові позачергові парламентські вибори, де перемогла політична сила чинного президента Майя Санду, ′′ Партія дій і солідарність ", з 52,51 % голосів виборців.

Друге місце зайняв блок ′′ комуністів і соціалістів ′′ на чолі з Ігорем Додоном та Володимиром Вороніним з 27,37 % голосів. Третя партія ′′ Берег ′′ втікача олігарха Ілана Берега з 5,78 % голосів. І зовсім трохи не дійшла до 5 % бар'єру партії Ренати Вусатого 4,11 %.

Нагадаємо: політичні сили, які взяли участь у парламентських виборах у Молдові, слід підкреслити, що Ігор Додон та Ренат Усатий - істоти російських спецслужб.

Для прикладу, Ігор Додон - творчість ′′ молдавського відділу ′′ в управлінні Володимира Чернова, що під керівництвом ветерана російської розвідки Ігоря Маслова. Саме Маслов є куратором Додона, і через пристрій Чернова документи надсилають до штабу СВР та заступника голови президента РФ Дмитра Козака, який зараз відповідає за відносини з країнами СНД та Євразійський економічний союз.

В свою чергу Ренат Усатий - творчість протилежного табору, а саме ДФС РФ (ГРУ) і був особисто заборонений Владиславом Сурковим.

Тобто, коли ми кажемо, що партія Майя Санду перемогла проросійські сили в Молдові, ми говоримо не тільки про якийсь зовнішньополітичний вектор розвитку Республіки. Про агентів Кремля ми говоримо однозначно і чітко.

І, як показав час, настрої Молдови кардинально змінилися і попри зовсім несподіване об ' єднання комуністів і соціалістів, адже Володимир Воронін відомий своєю критикою Ігоря Додона, не змогло створити прецеденту для небезпечної конкуренції партії ПАС .

Ну що, тепер прихильники євроінтеграції в Молдові мають більше інструментів і безперечну більшість. Як вони скористаються ними - покаже час. Але вся небезпека полягає в тому, що російська присутність і вплив в республіці не зникли, а залишилися і внесуть свої негативні корективи. І це, в першу чергу, спроби дестабілізувати, хаотизувати суспільно-громадську ситуацію в Молдові.

Наприклад, у грудні 2020 року така спроба вже була здійснена, після президентських виборів - величезна поразка Ігоря Додона.

Нагадаю, що 3 грудня 2020 року партія соціалістів ПСРМ та Берег, об ' єднавшись у групу 51 голосами, зняла з подання Президента Республіки до Служби інформації та безпеки (СІБ) і віддав його парламенту, в якому проросійською була створена коаліція під контролем ФСБ-СВР та особисто заступника голови президента РФ Дмитра Козака.

Цей конституційний переворот, інакше його не можна назвати, організував не стільки Ігор Додон та його ′′ соратники ", скільки ′′ молдавський департамент ", а посол Росії в Кишиневі був призначений відповідальним за таке нахабне втручання у внутрішні справи Молдови Олег Васнєцов, який контролював колишнього прем'єр-міністра Молдови Іону Кіку.

А тому, так - в Молдові здобули чергову перемогу над проросійськими силами, але сама битва ще далеко не до кінця.

Олександр КОВАЛЕНКО



Теги:агенти ФСБ, молдова, комуністи, Мая Санду


Читайте також



Коментарі (0)
avatar