реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Шахраї видають себе за податківців

Відділ власної безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області попереджає, що на території Чернігівської області знову активізували свою діяльність шахраї, які з метою заволодіння грошовими коштами суб'єктів господарської діяльності видають себе за податківців.

Здебільшого сценарії шахрайства дуже схожі. Приміром, на мобільний телефон підприємця чи посадової особи підприємства телефонує громадянин, який звертається нібито від імені керівника податкового органу або за його дорученням. Найчастіше представляється начальником або заступником начальника податкової інспекції. Просить надати гроші у борг – на потреби працівників податкової служби, надання фінансової допомоги або вимагає кошти, пропонуючи у такий спосіб відкупитися від проведення перевірки фінансової діяльності підприємства.

На випадок, якщо виникають запитання, відповідь заготовлена заздалегідь. Той, хто телефонував, казав, що він працює водієм і не знає всіх нюансів, оскільки йому довірена лише функція посередника – отримати та передати гроші. Апетити щодо сум, які називаються, різні – від 5 до 25 тисяч. На жаль, у переважній більшості випадків у наданні «допомоги» не відмовляють і потрапляють «на гачок» до шахраїв.

Звертаємо увагу, що такі дзвінки є провокацією з боку невідомих осіб, які шахрайським способом намагаються отримати певні матеріальні блага, дискредитуючи працівників податкових органів.

Такими діями шахраї не лише наносять збитки підприємцям та підприємствам, але й підривають авторитет органів Державної фіскальної служби.

Відділ власної безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області звертається до суб’єктів господарської діяльності: при отриманні подібних пропозицій або ж інформації про факти зловживання з боку податківців негайно повідомляти за адресою: м.Чернігів, вул.Комсомольська, 11. А також нагадує телефон «довіри» відділу: (0462) 668-522.

Відділ комунікацій ГУ ДФС
у Чернігівській області



Теги:ДФС у Чернігівській області, шахраї, провокації


Читайте також



Коментарі (0)
avatar