реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Шах і мат" росії і Німеччині оголосив мінтранс Литви!

У Литві почали розбирати залізничні колії,що ведуть до Калінінграда.

Вільнюс не дослухався ані до рекомендації Еврокомісії, ані до вимог канцлера Німеччини Олафа Шольца розблокувати транзит підсанкційних товарів з росії до російського анклаву Калінінграда.

Литва вирішила зробити ще гірше і зайнялась демонтажем залізничних шляхів,які сполучають росію і білорусь з калінінградом.

Утримання цих залізних колій є досить затратним для Литви і вона ними не користується. Адже всі ці лінії електрофіковані,це потребує величезних затрат. Самі ж шляхи абсолютно не потрібні Литві, а обслуговували виключно інтереси Калінінграда. Раніше держава отримувала від експлуатації економічну вигоду,але через припинення транзиту необхідність функціонування цих гілок залізниці відпала.

"Мешканці населених пунктів можуть скористатися автомобільним транспортом",-прокоментував початок робіт голова Мінтрансу Литви Міндаучас Манджейка.

Як робочу силу при демонтажі колій використовуватимуться громадяни України. Нам потрібно максимально здешевити процес,а біженці з України потребують роботи. Також вони дуже мотивовані у цьому питанні,-додав міністр.

Ігор КОВАЛЕВИЧ



Теги:Калінінград, Україна - Литва, широка війна, Ігор Ковалевич


Читайте також



Коментарі (0)
avatar