реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Шаболтасівка пікетувала обладміністрацію

Протистояння селян у Шаболтасівці Сосницького району дійшло до Чернігова — пікетували обласну адміністрацію. Справа в тому, що більша частина селян хоче мати нового голову сільгосппідприємства — фермера із сусідньої Авдіївки Віктора Іващенка — замість старого Олександра Ірхи.

Натомість, згідно зі статутом СВК «Зоря», обрати нового голову можуть тільки засновники, яких на сьогодні 43, інші повиходили зі складу товариства або померли, що автоматично тягло за собою і виключення зі складу засновників, а отже, і права голосу.

Тож Олександр Ірха не визнає виборів, утримує в себе печатку і каже, що ті, хто обрав Іващенка, не мають права голосу, а більша частина засновників проголосувала за нього.
— На сьогодні в державному реєстрі головою записаний я, — розповідає Олександр Ірха. — Я ж відповідаю і за майно підприємства, якого в нас налічується на 2 мільйони гривень. Дійсно, ситуація цього року була складна.
— Якщо Ірха не хоче по-доброму, то тільки так, — пояснює радикалізм селян депутат районної ради, мешканець села Олексій Козел. — Ця зима показала, що він не може керувати підприємством.

Прокуратура обіцяє у всьому розібратися, а колгоспники — перекрити міжнародну трасу Чернігів- Грем’яч, якщо влада не прислухається до їхньої думки.

Олександр ЯСЕНЧУК




Теги:Шаболтасівка, пікет, траса Чернігів- Грем'яч, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ну вот,...кажется и глубинку достали, а говорят там пьянствуют.
avatar