реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Сенсація 206 округу,

Або Фіґлі- міґлі із законом

Велика кількість членів дільничних комісій у 206 чернігівському окрузі – мешканці далеких від нашого краю Івано- Франківської, Волинської та інших областей. Цілком можливо, що про своє членство в дільничних комісіях Терехівки, Льгова чи Горностаївки вони й не підозрюють, адже на жодне засідання комісії не приїздили і присяги, передбаченої законом, не приймали.

«Дільничні комісії не можуть працювати, вони, власне, діють незаконно, оскільки не мають належного представництва, - каже член окружної виборчої комісії Анатолій Шацький. – Пишуть заяви до нашої комісії і просять замінити іногородніх членів дільничних комісій».

Для чого розроблено схему втюхування іногородніх у наші дільничні комісії? Певно, щоб при потребі визнати вибори недійсними, якщо результат буде невтішним для одного з кандидатів. Найбільше іногородніх напхала в комісії 206 округу команда керівника «Укрбуду» Максима Микитася.

На засіданні окружної комісії, де й мені довелося бути, Анатолій Шацький ставить питання про виведення таких осіб зі складу комісій, проте більшість членів ОВК – а це представники партії «Слуга народу» та поєднаних з нею партій і кандидатів – відхиляють пропозицію і натомість голосують іншу – про тиху заміну виявлених іногородніх. Чому? Щоб не було скандалу. Спершу накосили бозна-кого в комісії, а тепер гарячково шукають заміни.

І часто спотикаються – скажімо, кандидатуру в члени дільничної комісії Оксани Попович подали кандидати Микитась і Лисенко, кандидатури Віри Сизоненко – кандидат у нардепи Поляков і партія «Слуга народу» (наче це не одне й теж?!), Юлії Бринської – «Слуга народу» і кандидат Скварський. На одному тільки засіданні розглянуто 200 замін членів дільничних комісій.

Довідка.
При відмові скласти присягу члена комісії "...повноваження члена виборчої комісії припиняються з моменту їх виникнення або виявлення..."( частина 4 статті 37 ЗУ "Про вибори народних депутатів України")

Василь ЧЕПУРНИЙ

P.S. Сенсації цього округу тривають: Радикальна партія Олега Ляшка замінила голову окружної виборчої комісії Володимира Івашка. Не вгодив кандидату, який хоче знову бути нардепом?



Теги:Микитась, фальсифікація виборів, Слуга народу, дострокові вибори, округ 206


Читайте також



Коментарі (0)
avatar