реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Село - мільйонер, де немає хати на продаж

На Чернігівщині є село-мільйонер, де доярки заможніші за сільського голову

У селі є опалення, каналізація, водопостачання та Інтернет.

Маленьке село на Чернігівщині ледь уміщує 1000 мешканців, але тут мріють жити з усіх усюд, адже Гнідинці офіційно - мільйонер в Україні.

На перший погляд тут усе, як в усіх, якщо не копнути глибше. Нафтові свердловини за радянських часів давали рекордну кількість нафти на рік - 7 мільйонів тонн. Нині виснажені. Але село і далі орендує заводу понад 40 гектарів своїх недосліджено-багатих земель. Орендної плати надходить в межах 3-х мільйонів. Про це пише сайт Земля і воля

Раніше ці гроші ішли вгору. Тепер залишаються в селі. Сучасні каналізація, опалення і водопостачання дивують лише приїжджих.
Радянська "Червона зірка" перетворилася в український "Прогрес" - так називається колгосп. Ще нещодавно він працював на Росію. Але після того, як вона відмовилася від пирятинської продукції, вже на осінь місцеві корови постачатимуть свій сир до Китаю.

В селі два дитячих садочки і дві школи, яких селяни забезпечують продуктами харчування, і роблять це безкоштовно.
Сторічна Гнідинська школа - вже після ремонту. А дитсадок може дати фору навіть приватним київським. За безцінь батьки віддають своїх чад на весь день навіть влітку. Бо роботи в селі багато, а щоб стати дояркою стоїть черга із дівчат. Зарплатня – 5-6 тисяч. Голова села може лише позаздрити – його оклад 2228 грн.

А ще у Гнідинцях є "Мрія" - так називається сільський ансамбль. Дискотеки в клубі щосуботи. 17 гуртків і бібліотека з Інтернетом, де мелодрами конкурують із порадами сільського умільця.

Цьогоріч у селі, яке знаходиться за сотні кілометрів від областного центру, немає ані вільного поля на випас, ані хати на продаж.



Теги:відродження села, Гнідинці, Варвинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar