реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Селяни прогнали "московський патріархат"

Представники московського патріархату намагалися, попри волю місцевої громади, розпочати у селі Нова Басань Бобровицького району будівництво свого храму.

В селі давно діє храм Української парвославної церкви Київського патріархату і люди справедливо розсудили, що релігійного протистояння у селі їм не треба. Тому коли освячувати місце під храм приїхали священики УПЦ Московського патріархату зі своїми матушками та сільським головою Бригінців (!), новобасанці вийшли і не дали цього зробити. Біля 250 обурених селян прогнали промосковських батюшок.

Свій сільський голова Левченко не прийшов на місце конфлікту і селяни запідозрили, що він продав місце під чужий храм. Село збирає підписи за недовіру сільському голові -- вже є більше 500.

Говорить настоятель храму села Нова Басань отець Андрій:

-- Прикро, що промосковськи настроєних людей очолює директор місцевої школи. Але село її не підтримує і ми не хочем, щоб замість старої школи, яку начебто збираються закривати, виріс храм московського патріархату -- сільська громада проявила хорошу національну свідомість. Я радію за своїх прихожан, а прихильників УПЦ МП закликаю до покаяння.



Теги:УПЦ МП, Нова Басань, Чернігівська єпархія, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar