реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Архієрейський тиждень: освячення престолу і джерела, панахида та молебень

Активну діяльність веде єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон: тільки за тиждень він освятив новий престіл для храму у селі Бригинці, джерело у Новій Басані Бобровицького району, служив панахиду в день пам"яті Тараса Шевченка, літургію в кафедральному Катерининському храмі у Чернігові, водосвятний молебень у селі Хлоп"яники Сосницького району.

Бригинці Бобровицького району.
Храм міститься у звичайній хаті, перетвореній у церкву. Тепер є і новий престіл. Владика також відслужив заупокійну літію на могилі засновника парафії та будівничого храму блаженної пам’яті священноігумена Меркурія, монаха Києво-Печерської лаври, який після закриття Лаври у безбожні роки, оселився в Бригинцях, побудував храм і служив там до своєї мирної кончини.

Нова Басань Бобровицького району.
На прохання віруючих селища єпископ Іларіон очолив водосвятний молебен та освятив джерело у Новій Басані, яке має цілющі властивості. У народі джерело називається Миколаївським, а Господь через цю воду, за свідченнями місцевих жителів, виліковує від хвороб очей.
У своїй проповіді преосвященнійший владика наголосив на великому значенні віри у житті людини, підкресливши, що Господь посилає людям зцілення та чудеса по свідомій та сильній вірі.

Хлоп"яники Сосницького району.
На другий день після П’ятидесятниці, коли Церква вшановує третю особу Пресвятої Тройці – Святого Духа, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон відвідав с. Хлоп’яники Сосницького району, де очолив перше храмове свято місцевої Свято-Троїцької парафії.
Цього дня єпископ Іларіон звершив чин малого освячення води. Його преосвященству співслужили: настоятель парафії священик Роман Моджук, благочинний Корюківського району протоієрей Тарасій Баїк та клірик чернігівського храму святих мучеників Михаїла і Федора протоієрей Ілля Бідняк.

Раніше у селі існував дерев’яний храм на честь Святої Тройці, але за часів безбожної влади його спалили. Цілі покоління селян виростали без храму…але настав час відродження, і зараз, стараннями громади, приміщення у центрі села перероблюють під храм.

Єпископ Іларіон оглянув приміщення майбутнього храму, привітав присутніх з першим храмовим святом та закликав Боже благословення на будівників, парафіян та мешканців села.

За повідомленням прес-служби Чернігівської єпархії.







Теги:Чернігівська єпархія, Хлопяники, єпископ Іларіон, Бригинці, Нова Басань, цілюще джерело, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar