Секрети пісного тіста
Потім я розмовляла з давньою приятелькою, яка раптом зізналася, що взагалі боїться мати справу з дріжджами, мовляв це надзвичайно складно, невідомо скільки їх брати і що туди додавати, щоб потім можна було їсти… Але якраз чи не найпростіше, що є в кулінарії – це пісні страви. То, напевне, є сенс відкрити скарбничку секретів приготування страв з пісного дріжджового тіста.
Що для цього потрібно? Потрібні: тепла (25-30 градусів) вода, сіль, високоякісне борошно, цукор, олія, дріжджі.
Скільки й чого класти?
Продукти:
вода - 1,5 склянки
борошно – приблизно 4 склянки
цукор - 1 чайна ложка
сіль - 0,5 чайної ложки
олія - 0,5 склянки
дріжджі - 20-30 г
Дріжджів на кожен кілограм тіста потрібно 20-50 г (запам’ятайте: чим більше в тісто кладеться масла, яєць, цукру, тим більше потрібно дріжджів). Для пісного тіста вистачить і 20 г.
Отже, для прикладу, візьміть 300 г борошна, 1 склянку теплої води, 20 г дріжджів, 1 чайну ложечку цукру, замісіть тісто і поставте в тепле місце. Приблизно через півгодини тісто підійде, і на поверхні виникне маса пухирців, тоді додайти ще 1 склянку теплої води, 2 ст. ложки олії, 100 г борошна, третину чайної ложечки солі. Все ретельно вимішайте, поставте у тепле місце. Коли почне ще раз підніматися, можна смажити.
Маса повинна мати консистенцію густої сметани. Її треба наливати на сковорідку (найкраще – чавунну) і обсмажувати млинці з обох боків. А потім начиняти за смаком і уподобанням домашніх.
Начинку готують за бажанням, а можна просто відкрити банку густого варення і потім покласти на кожен млинець пару чайних ложок варення і скрутити млинці в трубочку. Смачного!
Інеса ФТОМОВА
Коментарі (2) |
| |