реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Секрети пісного тіста

Сьогодні задумала порадувати своїх домашніх млинцями. Ну, а оскільки триває піст, то й млинці мали бути пісні. Звісно, це зайняло зранку трохи часу, але млинців я насмажила двох видів – одні до чаю на полудник чи вечерю, а інша партія з овочевою начинкою пішла замість другої страви в обід (начинка в млинцях була різна).

Потім я розмовляла з давньою приятелькою, яка раптом зізналася, що взагалі боїться мати справу з дріжджами, мовляв це надзвичайно складно, невідомо скільки їх брати і що туди додавати, щоб потім можна було їсти… Але якраз чи не найпростіше, що є в кулінарії – це пісні страви. То, напевне, є сенс відкрити скарбничку секретів приготування страв з пісного дріжджового тіста.

Що для цього потрібно? Потрібні: тепла (25-30 градусів) вода, сіль, високоякісне борошно, цукор, олія, дріжджі.

Скільки й чого класти?

Продукти:

вода - 1,5 склянки
борошно – приблизно 4 склянки
цукор - 1 чайна ложка
сіль - 0,5 чайної ложки
олія - 0,5 склянки
дріжджі - 20-30 г

Дріжджів на кожен кілограм тіста потрібно 20-50 г (запам’ятайте: чим більше в тісто кладеться масла, яєць, цукру, тим більше потрібно дріжджів). Для пісного тіста вистачить і 20 г.

Отже, для прикладу, візьміть 300 г борошна, 1 склянку теплої води, 20 г дріжджів, 1 чайну ложечку цукру, замісіть тісто і поставте в тепле місце. Приблизно через півгодини тісто підійде, і на поверхні виникне маса пухирців, тоді додайти ще 1 склянку теплої води, 2 ст. ложки олії, 100 г борошна, третину чайної ложечки солі. Все ретельно вимішайте, поставте у тепле місце. Коли почне ще раз підніматися, можна смажити.

Маса повинна мати консистенцію густої сметани. Її треба наливати на сковорідку (найкраще – чавунну) і обсмажувати млинці з обох боків. А потім начиняти за смаком і уподобанням домашніх.

Начинку готують за бажанням, а можна просто відкрити банку густого варення і потім покласти на кожен млинець пару чайних ложок варення і скрутити млинці в трубочку. Смачного!

Інеса ФТОМОВА




Теги:секрети дріжджового тіста, пісні млинці, пісне тісто



Коментарі (2)
avatar
1
Підтверджую: смашно! особливо у піст!
avatar
2
Це все, звичайно, добре. Але це більше для жінок - принаймні, моя дружина також такі млинці робить. Але бувають моменти, коли ви щось таке захотіли незвичне, а дружина теж людина — вона інколи теж має право на відпочинок. От тоді (а це вже рецепт для чоловіків, бо кому з нас, погодьтеся, хочеться возитися з підготовкою млинців) у пригоді стають листові лаваші, які зараз продаються в усіх магазинних супермаркетах. Зауважу, що ці рецепти виключно мої власні, а не запозичені з якої-небудь кулінарної книжки. Так ось. Візьміть лаваш і розріжте на три рівні частини, тобто три млинці щоб вийшло. Потім в такий млинець із лавашу ложите будь-яку начинку. Наприклад, якщо у вас немає сушених або заморожених і відварених заздалегідь грибів, то можна відкрити банку маринованих або засолених, відварити дві-три хвилини, щоб довести їх до «свіжих» і дрібно нарізати, покласти на сковорідку. Сюди ж можна додати дрібно порізану морську капусту (вона теж продається вже готова, лишень слід її подрібнити). А якщо ви додасте сюди ще лущеного соняшникового насіння (теж є в магазинах), а замість солі натуральну приправку «Гриби» фірми «Любисток» (тут немає хімії, замовити можете за телефоном: 0638569187, Олександр ), то така страва приготовлена вами сподобається не лишень вам. Три хвилини перемішується на сковорідці все це і після чого кладете у млинець з лавашу. Кожний бік млинців на сковорідці не повинен підсмажуватися більше 1,5-2 хвилин, інакше лаваш затвердіє. Можна досить швидко приготувати сирні млинці. Зрозуміло, що замість грибів, капусти і приправки в лавашевий млинець слід покласти домашнього сиру і півчайної ложки вершкового масла (цукор додати, якщо хтось полюбляє солодощі). Акуратно загорнути, щоб масло не витікло при нагріванні млинця на сковороді і за пару хвилин чудова страва готова. А головне – вона приготовлена вами особисто! Отож, за лічені хвилини можна приготувати смачні млинці без зайвого клопоту.
avatar